Erdoğan, Emekli ve Asgari Ücret Zamlarını Açıklayacak: Tarih Belli Oldu

Erdoğan, Emekli ve Asgari Ücret Zamlarını Açıklayacak: Tarih Belli Oldu
Çalışma Meclisi'nin 5 yıl aradan sonra toplanacağı duyuruldu. Toplantıda asgari ücretten emekli maaşı zammına kadar birçok konu görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağı toplantının ardından taraflarla görüşme yapılacak.

Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanacağı bu sabah duyuruldu ve TÜRK-İş, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK toplantı masasına asgari ücretten emekli maaşı zammına, kıdem tazminatından esnek çalışmaya kadar birçok konu bu toıplantıda görüşülecek.

Erdoğan Açıklama Yapacak

Ayrıca toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tarafların bir görüşme yapacağı ifade edildi ve ardından Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması yaparak alınan kararları açıklaması kuvvetle muhtemel. Çalışma Meclisi 29 – 30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ve aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir açıklama yapması bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak TÜRK-İş, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi kuruluşlar, asgari ücretten emekli maaşı zammına kadar bir dizi konuyu masaya getireceği ifade edildi.Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de taraflarla bir araya gelecek ve kararları açıklayacağı ifade edilirken asgari ücretin ve emekli maaşlarının artışıyla ilgili beklentiler yüksek olduğu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmeyeceğini açıklaması üzerine hayallerin suya düştüğü de gündemde. Ancak bu toplantıda yeni zam kararının alınması ve açıklanması da bekleniyor.

Beklentilerle Zam Oranı

Emekliler, Temmuz ayındaki 6 aylık enflasyon zammını beklerken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için oranın yüzde 25,46 olması beklendiği ifade edilerek emekli maaşlarının belirlenmesinde önemli bir etken olacak gibi göründüğü vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir