Emekli Zammı Bekleyen Milyonlar Dikkat: TÜİK Yarın Kritik Verileri Açıklıyor

Emekli Zammı Bekleyen Milyonlar Dikkat: TÜİK Yarın Kritik Verileri Açıklıyor
Memur ve memur emeklileri, Temmuz ayındaki zam farkını beklerken yarın açıklanacak olan nisan ayı enflasyon rakamlarının bu farkın belirlenmesinde önemli rol oynayacağı belirtildi. Mart ayı enflasyon verileri ile birlikte memurların 3 aylık enflasyon farkının netleştiği bildirildi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, Temmuz ayında alacakları zam farkı için heyecanla beklerken TÜİK tarafından yarın açıklanacak nisan ayı enflasyon rakamları, bu zam farkının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacağı ifade edildi. Bununla beraber  TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileri ile birlikte memurların 3 aylık enflasyon farkı netleştiği bildirilirken ilk 3 aydaki enflasyon farkı toplam %15,05’e ulaşırken, memurlar için bu farkın oluştuğu bildirildi.

YARIN BEKLENEN VERİLER AÇIKLANIYOR

Nisan ayı enflasyon verileri ise yarın (3 Mayıs 2024 Cuma günü) saat 10.00’da açıklanacağı bilinirken bu verilerin 4 aylık enflasyon farkını belirleyeceği ifade edildi. Ayrıca bu verilerin Temmuz zammını doğrudan etkileyeceği aktarıldı.

YÜZDE 10 OLARAK BELİRLENDİ

Memurlar ve memur emeklileri, her yıl iki kez zam aldığı bilinirken ilk zam, toplu sözleşme zammı olarak ocak ayında verildiği ve ikinci zam ise 6 aylık enflasyon farkı olarak temmuz ayında yapılacağı ifade edildi. 2024 yılı için memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı %10 olarak belirlendiği ifade edilirken 6 aylık enflasyon farkı henüz belli olmadığı aktarıldı.

ENFLASYON FARKI ALINABİLECEK

Konu ile ilgili olarak eğer 6 aylık enflasyon farkı %10’un altında kalırsa memurlar enflasyon farkı almayacağı bildirilerek ancak enflasyon %10’un üzerine çıkarsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkı da alacağı bildirilerek bu durum, Temmuz zammının ne kadar olacağını belirlemede kritik bir faktör olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.