Emekli ve Memur Maaşlarına Yapılacak Zam Miktarı 3 Aylık Verilerle Belirlendi

Emekli ve Memur Maaşlarına Yapılacak Zam Miktarı 3 Aylık Verilerle Belirlendi
Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte maaş zammı ne kadar olacak merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan'ın açıklamaları büyük ilgiyle takip ediliyor. TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI YÜZDE 10 olarak belirlendi.

Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan’ın açıklamaları büyük bir ilgiyle takip edilirken maaş zammının hangi seviyede olacağı da merak konusu oldu. Bu veriler, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon rakamlarının beklentilerini de şekillendirirken 3 aylık kesinleşen oranlar kapsamında kısmen zam oranı da belli olmaya başladı.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI YÜZDE 10

Memur ve emekli zamları, son enflasyon verileri dikkate alınarak hesaplanıyor. 2024 memur maaş zammı, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla belirleneceği bilinirken  Mart ayı enflasyon oranı yüzde 3,16 olduğu bildirildi. Tüm bunlarla beraber bu veri, 3 aylık enflasyon oranının yüzde 15,06 olduğunu gösterirken aynı dönemde memur toplu sözleşme zammı yüzde 10 olarak belirlendği ve böylece 3 aylık memur zammı yüzde 10,05 olarak hesaplandığı bildirildi.

YÜZDE 25 OLMASI BEKLENİYOR

Bu verilerle birlikte 6 aylık enflasyonun yüzde 25 olması beklendiği belirtilerek bu durumda memur enflasyon farkı yüzde 8,70 olacak ve yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile birlikte memur ve memur emeklisi yüzde 19,57 oranında Temmuz zammı alacağı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak 2024 Ocak ayında en düşük memur maaşı 32.860 TL olarak belirlendiği ifade edilerek 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı dikkate alındığında, Temmuz ayı itibarıyla en düşük memur maaşı 39.291 TL’ye yükselebileceği de vurgulandı.

MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Eğer enflasyon rakamları beklenen doğrultuda gerçekleşirse, ortalama memur maaşı yüzde 19,57 artışla 44 bin 500 TL seviyesinde olacak. Bu durum, memur maaşlarının gelecek dönemdeki seyrini belirlemede önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.