Alarm üzerine alarm verildi hava TAMAMEN değişecek! Meteoroloji ve AFAD saat verdi her yeri SEL götürecek

Alarm üzerine alarm verildi hava TAMAMEN değişecek! Meteoroloji ve AFAD saat verdi her yeri SEL götürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM peş peşe uyarılarda bulunurken sel alarmı verilen iller belli oldu. Bugün sel ve gök gürültülü sağanak yağış beklenen iller hangileri?

Alarm üzerine alarm verildi hava TAMAMEN değişecek! Meteoroloji ve AFAD saat verdi her yeri SEL götürecek - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile çok sayıda ile son dakika gök gürültülü sağanak yağış, sel, fırtına ve kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan uyarıların ardından AFAD ekipleri de teyakkuz durumuna geçirilirken pek çok ilde sağanak yağışa bağlı olarak sel beklendiği belirtildi. Sel uyarısı yapılan illerde kot altı evler özellikle de dere yatağı civarında bulunan konutların boşaltılması istendi.

SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, SON DAKİKA BUGÜN SEL BEKLENEN ŞEHİRLER LİSTESİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

carsamba-uyari.jpg

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari, Bitlis,Muş, Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

persembe-uyari.jpg

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

cuma-uyari.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların,Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari, Bitlis,Muş, Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

cumartesi-uyari.jpg

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Belirtilen illerde vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Sel uyarı yapılmasının ardından bazı illerde okullar tatil ilan edilirken Hakkari, Şırnak ve Van resmi açıklama yapılan iller arasında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir