3 ilde tatil haberi az önce geldi! Valilik okulları SON DAKİKA TATİL etti

3 ilde tatil haberi az önce geldi! Valilik okulları SON DAKİKA TATİL etti
Okullara tatil haberleri öğrenciler tarafından merak ediliyor. 20 Mart tarihi için yapılan uyarılarına ardından öğrenciler en çok 20 Mart okullar tatil mi? sorusuna yanıt ararken 3 ilde Valiliklerden son dakika açıklaması geldi.

Okulların tatil olmasını etkileyen pek çok durum bulunuyor. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son hava durumu tahminlerinde yurt genelinde kar yağışı için tarih verilirken öğrencilerin de tatil beklentisi arttı.

Okulların tatil olup olmayacağı merak konusu olurken öğrenci, öğretmen ve veliler de ''20 Mart okullar tatil edildi mi, hangi illerde okullar tatil?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Okulların tatil durumu ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken son dakika açıklamaları da art arda geldi.

3 İLDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, eğitimde aksamalara yol açarken bazı il ve ilçelerde okulların tatil edildiği öğrenildi. Van, Hakkari ve Şırnak'ta etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği duyurulurken ayrıca engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan memurların da izinli sayıldığı bildirilerek konuyla ilgili Valilikler de son dakika açıklamalarda bulundu.

3-ilde-tatil-haberi-az-once-geldi-valilik-okullari-son-dakika-tatil-ett.webp

VAN VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, il merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı etkisini sürdürdüğünden Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Gürpınar, Özalp ve Çaldıran ilçelerindeki okullar, özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde bugün eğitime ara verildi. Ayrıca engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan memurlar da idari izinli sayıldı.

ekran-goruntusu-2024-03-20-091448.png

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde iki gündür etkili olan yoğun yağışların devam ettiği söylenirken sel riski başta olmak üzere, çığ ve taşkın ihtimalinin göz önünde bulundurulduğu bildirilen açıklamada, 20 Mart Çarşamba günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulları, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

ekran-goruntusu-2024-03-20-091522.png

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Şırnak Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamanın devamında engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ekran-goruntusu-2024-03-20-091511.png

Söz konusu 3 ilde okullarda eğitime 1 gün (20 Mart Çarşamba) ara verilirken engelli ve hamile kamu görevlilerinin de izinli sayılacağı aktarıldı. Tatil kararının bu illerde uzatılıp uzatılmayacağı ve diğer illerden de tatil kararının gelip gelmeyeceği de henüz bilinmiyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir