İslam Memiş'ten Gram Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı

İslam Memiş'ten Gram Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı
Ünlü finans analisti İslam Memiş, ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı bugün öncesinde gram altın yatırımcılarına önemli tavsiyelerde bulundu ve beklentilerin devam ettiğini vurguladı.

Finans analisti İslam Memiş, bugün TSİ 15:30’da açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesinde gram altın yatırımcılarını uyardı.

İslam Memiş, bugünkü ABD enflasyon verisi öncesinde gram altın yatırımcılarını özellikle uyardı. Memiş, “Borsa İstanbul 9131 puandan dünü tamamladı. 9155’den geçen haftayı tamamlamıştı. Fitch’in kredi notunu yükseltmesi borsada gün içinde tepki alımlarına neden oldu. 9368 puana kadar yükseliş oldu ancak 9400 direncinin üzerinde kapanış olmadı. Borsa tarafında 8400-9400 puanın geçerli olduğunu, satış yönlü sürecin devam edeceği beklentisini ifade etmiştim. Beklentim devam ediyor” şeklinde konuştu.

Memiş, dolar kurundaki pozitif beklentisini de dile getirerek, “Dolar kurunda pozitif beklentimiz devam ediyor. Yıl içinde 40 lira rakamı beklenti dahilinde. Euro dolar paritesinde 1.0850-1.10’u bekliyor olacağım. ABD enflasyon verisi var. Dolar karşısındaki varlıklarda geri çekilme mümkün. Euro dolar paritesinde sarkmalar olursa aşağıda sürpriz olmamalı” dedi.

İslam Memiş, ons altınla ilgili olarak ise, “Ons altın 2189 dolara kadar yükseldi, rekor tazeledi ancak ons altında bir kar satışı beklediğimi ifade ettim. Yaklaşık 80 dolarlık satış gelmesi muhtemel sonuç olabilir. 2100 dolar destek seviyesini takip ediyor olacağım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gram altın yatırımcılarının da dikkatini çeken İslam Memiş, saat 15:30’dan sonrasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Gram altın yatırımcısı saat 15:30’dan sonrasına dikkat etmeli. Satışların kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Yön yukarı. 2245 lira resmi kur var karşımızda. 2432 lira serbest piyasalarda gram altın. 2400 altına sarkmalar bekliyorum gram altında da. Elinde altın bulunduran satış için acele etmemeli. Fırsat bekleyen de ABD enflasyon verisinden sonra fırsat yakalayabilir, bu değerlendirilmeli” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir