Tek evi olan tapu sahipleri! 6.812 TL PARA İADESİ kararı 20 gün içinde başvuru yapan alır

Tek evi olan tapu sahipleri! 6.812 TL PARA İADESİ kararı 20 gün içinde başvuru yapan alır
Tek evi olanlara geriye dönük 5 senelik para iadesi için müjdeli haber geldi. KDK emsal karar açıkladı tapu sahipleri bu şartla para iadesi alacaklar...

Tek evi olan tapu sahipleri! 6.812 TL PARA İADESİ kararı 20 gün içinde başvuru yapan alır - Milyonlarca ev sahibi ve tapusu olan kişiyi ilgilendiren yeni bir son dakika kararı açıklandı. Ülkemizde Mart ayının gelmesi ile beraber emlak vergisi ödeme dönemi başlarken aslında milyonlarca kişinin aslında boşuna para ödediği ortaya çıktı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile belirli kişilere emlak vergisi muafiyeti hakkı tanındığı ortaya çıktı. Bu kişilerin sıfır oranlı emlak vergisi ödeyecekleri yani ödeme yapmayacakları, yine bu kişilerce geriye dönük 5 senelik zaman dilimi içerisinde ödenmiş olan vergi tutarlarının iade edileceği ifade edildi.

EMLAK VERGİSİ GERİYE DÖNÜK 5 SENELİK PARA İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Kamu Denetçiliği Kurumu KDK tarafından açıklanan emsal karara göre ""Cumhurbaşkanı, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²'yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi oranlarını sıfıra kadar indirmeye yetkilidir. Bu hüküm, yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım hakkında da uygulanır. Muayyen zamanda dinlenme amacıyla kullanılan meskenler hakkında bu hüküm uygulanmaz. Geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir." hükmü yer almaktadır." denilerek bu kişilerin emlak vergisi muafiyeti hakkı bulunduğunu açıkladı.

emlak-vergisi-karari-1.jpg

emlak-vergisi-kaarri.jpg

Açıklanan emsal karar kapsamında bu emlak vergisi muafiyeti olan ancak bundan habersiz olduğu için vergi ödemesi yapan kişilere geriye dönük ödemiş oldukları toplam 5 senelik paranın iade edilmesine karar verildi. Sizde emekli, ev hanımı, işsiz, gazi, şehit eşi ya da çocuğuysanız, geliriniz yoksa ve eviniz 200 metrekareden daha küçükse emlak vergisi ödemeyeceksiniz. Ödemiş olduğunuz para varsa yukarıda yer alan emsal kararı göstererek geriye dönük 5 senelik para iadesi alacaksınız. Başvurular ödeme yapılan belediyeye yapılacak...

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir