TC Kimlik kartı ile ödeniyor! Yıllık 23 bin lira anında cebinizde emeklisi ev hanımı hemen başvurun

TC Kimlik kartı ile ödeniyor! Yıllık 23 bin lira anında cebinizde emeklisi ev hanımı hemen başvurun
Hükümetin kararları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ekonomik destekler verilmeye devam ediyor. 65 yaş üstü vatandaşlara duyuru yapılırken yıllık 23 bin TL ödeme için yapılması gerekenler açıklandı.

Ekonomik koşulların ağırlaştığı Türkiye'de yaşlılar için yapılan nakdi destekler gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için hükümetin almış olduğu kararlar kapsamında destek ödemesi yapılırken bu desteklerden binlerce kişi yaralanıyor.

Devlet destekli ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi olarak belirlenen kişilere belirli şartlar dahilinde 65 yaş üzeri vatandaşlara yapılan bir ödemenin de detayları merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hak sahiplerinin hesaplarına belirli dönemlerde belirli miktarlarda ödeme yaparken yaşlı, barınma, gıda, engelli, sağlık, aile ve eğitim alanlarında verilen destekler periyodik olarak gerçekleşiyor. Bu ödemelerden biri 65 yaş üzeri vatandaşlar için yapılırken yıllık 23 bin liralık ödemeye dair detaylar da belli oldu.

65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞA DEVLETTEN 'YAŞLIKLIK AYLIĞI' ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik durumu yetersiz olan 65 yaş üzeri bireylere ödeme yaptığını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. 65 yaş üzeri vatandaşlar için detaylı bir açıklamaya yer verilirken yardım programı detaylandırıldı.

ekran-goruntusu-2023-08-06-164403.png

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen sosyal destek paketi kapsamında ''Engelli - Yaşlı'' yardım programı adıyla verilen destek programı kapsamında yaşlılara nakit desteği sağlanıyor. Yaşlı ya da engelli aylığı olarak yapılan destek ödemelerinden;

Sosyal güvencesi olmayan, aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak koşuluyla aylık olarak yararlanıyor. 2024 yılı için aylık 2 bin 835 TL tutarında ödenen destek, 65 yaş üstü vatandaşların hesabına yılda 23 bin 972 TL olarak geçmiş oluyor.

ekran-goruntusu-2024-03-16-154851.png

Başvuru için T.C. Kimlik Belgesi yeterli olurken 65 yaş aylığı başvurusu için vatandaşlar bağlı bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne (VGM) giderek bilgi alabiliyor. 65 yaş üzerini kapsayan destek ödemeleri aylık olarak yapılırken yaşlı aylığı olarak bilinen destek ödemeleri yıllık 23 bin 972 lira olarak hak sahibinin hesabına ödenmiş oluyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir