MEB okullarda ders saatleri değişecek mi, müfredat değişikliği ne zaman?

MEB okullarda ders saatleri değişecek mi, müfredat değişikliği ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredat çalışmasına ilişkin Bakan Tekin'den gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Okullarda ders saatlerinin kısalıp kısalmayacağı merak edilirken müfredat değişikliği de gündemdeki yerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan müfredat değişikliği gündemdeki yerini aldı. Okula giden milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alan müfredat değişikliği merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uygulamanın ilk olarak 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda başlayacağını duyurdu. Öğrenciler, ''Yeni müfredat ile ders saatleri kısalacak mı? Yeni eğitim ve öğretim yılında hayata geçirilmesi beklenen müfredat değişikliği ne zaman çıkıyor?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Yeni müfredat çalışması hakkında gelişmeler takip ediliyor. Bakan Tekin, çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını duyurmuştu. İlk etapta 1, 5 ve 9'uncu sınıfları kapsayacak ve kademeli olarak uygulanacak olan yeni müfredatla ders sürelerinin değişip değişmeyeceği merak edildi.

MEB YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Bakan Tekin, Kabine sonrası müfredata ilişkin "Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin programı 800 sayfa. 1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9’da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz." ifadelerine yer vermişti.

1256.jpg

Bakan Tekin, yeni müfredata dair merak edilen ders süreleri konusuna açıklık getirdi. Buna göre bakan Tekin tarafından yapılan açıklamada; “Son günlerde çok tartışılan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalışmalar. Orada da yine aynı şekilde yaptığımız müfredat çalışmalarının başka diğer nedenlerinin yanında bir tanesi de şu arkadaşlar. Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor.

meb-okullarda-ders-saatleri-degisecek-mi-mufredat-degisikligi-ne-zama.webp

Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız.'' ifadelerine yer verirken açıklamasının devamında da ''Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu.'' dedi. Konuyla ilgili gelişmelerin Bakan Tekin tarafından açıklanması bekleniyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir