Trabzonspor Fenerbahçe maçı olayları nedir, neler oldu?

Trabzonspor Fenerbahçe maçı olayları nedir, neler oldu?
Fenerbahçe ile Trabzonspor maçı sonrası gündemde yer alan olayların ardından açıklamalar yakından takip edilmeye başlandı. İki takım arasında yaşanan olaylar merak konusu olurken sporseverlerde yaşanan olaylara ilişkin bilgi sahibi olmak istedi.

17 Mart Pazar günü oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı Süper Lig'in 30'uncu haftasında gerçekleşti. Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşırken derbi sonrasında sahada karışıklık meydana geldi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında Fenerbahçe 3 - 2'lik skor ile galibiyet elde ederken Fenerbahçe galibiyeti sonrasında sahada kutlama yaparken taraftarlar sahaya indi ve arbede yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin açıklama yaparken 'Trabzonspor - Fenerbahçe maçı olayları nedir?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MAÇI OLAYLARI NEDİR?

Fenerbahçeli futbolcular, Trabzonspor maçındaki galibiyet sonrası sevinç yaşadı. Yedek kulübesindeki futbolcular son düdüğün çalmasının hemen ardından sahaya girdi.

ekran-goruntusu-2024-03-18-134932.png

Teknik heyet ile tüm futbolcular orta sahada sevinç yaşarken sahada bir anda arbede yaşandı. Futbolcular fiziksel müdahaleye maruz kalırken hem de fiziksel müdahalede bulundu. FIFA Başkanı Gianni Infantino, dün oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması sonrasında yaşanan şiddet kesinlikle kabul edilemez; saha içinde veya saha dışında, bunun sporumuzda veya toplumumuzda yeri yoktur.

ekran-goruntusu-2024-03-18-134923.png

Bunu daha önce de söyledim ve tekrar söyleyeceğim; futbolda istisnasız tüm oyuncuların, dünyanın her yerindeki pek çok insana bu kadar keyif veren bir oyunu oynayabilmek için güvende ve emniyette olması gerekiyor. İlgili makamları buna her düzeyde saygı gösterilmesini sağlamaya ve Trabzon'daki şok edici olayların faillerinin yaptıklarının hesabını vermeye çağırıyorum." dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-18-134940.png

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şu ana kadar tespit edilen 12 şahıs ile ilgili adli ve idari işlemlere başlandığını, yaşanan olaylarla ilgili inceleme ve soruşturmanın da devam ettiğini belirtti.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir