2024 LGS başvuru ekranı! LGS başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

2024 LGS başvuru ekranı! LGS başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?
Lise eğitimi görmek üzere LGS sınavına katılım sağlayacak olan binlerce öğrenci, LGS başvuru kılavuzu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Bu çerçevede araştırmalar davam ederken başvuruların nasıl yapılacağı da sorgulananlar arasında yer alıyor.

Lise eğitimi almak üzere 8'nci sınıf öğrencilerinin sınav hazırlıkları hummalı bir şekilde devam ediyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru kılavuzu yayımlanırken sürecin de başlaması ile birlikte merak edilen sorulara yanıt aranıyor. İki oturum halinde düzenlenecek olan LGS sınavına ilişkin merak edilenler artarken '2 LGS başvurusu nasıl yapılır? LGS son başvuru günü ne zaman, kimler başvurabilir?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

Lisede eğitim görmeye hazırlanan 8'nci sınıf öğrencileri, 2024 LGS sınavı için başvuruda bulunmak üzere araştırmalarını sürdürüyor. 8'nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin başvuru yapabileceği LGS sınavına dair giriş belgeleri de sorgulananlar arasında yer alıyor.

2024 LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LGS başvuruları e-Okul sistemi üzerinden 18 - 29 Mart 2024 tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden alınacak ve 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

2024-lgs-basvuru-ekrani-lgs-basvurusu-nasil-yapilir-basvuru-sartlari-neler.jpg

2 oturum halinde olacak ve öğrencilere toplamda 90 soru sorulacak, 155 dakika süre verilecek. 2024 LGS başvuruları alınacak. Öte yandan LGS sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren e-okul sistemi üzerinden yayımlanacak 28 Haziran tarihinde ise sonuçlar ilan edilecek.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir