Alanya'da dolandırıcılıktan damat serbest, kayınpeder tutuklandı

Alanya'da dolandırıcılıktan damat serbest, kayınpeder tutuklandı
Alanya'da dolandırıcılıktan damat serbest, kayınpeder tutuklandı.. Alanya'da Dolandırıcılık suçundan yakalanan yakalanan kayınpederle damat sevk edildikleri adli makamlarınca damat ve kayınpeder adli kontrolle serbest kalırken. Kayınpeder 5 ayrı dosyadan arandığı ve toplam 12 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi..

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği ekipleri, araç sahiplerine araçlarını almak için kendilerini iş adamı olduklarını ve çeşitli petrol ve şirketlerinin olduğu söyleyerek oto dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Asayiş Ekipleri, şüphelilerin internette online satış üzerinde ulaştıkları araç sahiplerinden senet karşılığı araçları satın aldıklarını tespit etti. 

Satın aldıkları araçları başkalarına satarak senetleri ödemedikleri tespit edilen şüphelilerden damat Fatih.K. (34) ile kayınbabası Ercan.Y. (67) Asayiş ekipleri Okurcalar Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde sahte kimlik çıktı. Şüphelilerden 7 farklı dosyadan araması olduğu tespit edilen Ercan.Y. ile Fatih.K. Cumhuriyet Polis Merkezine teslim edildiler Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Nöbetçi mahkeme. Damat Fatih K.ve Kayınpederi Ercan Y. Adli Kontrol şartıyla serbest kalırken. Kayınpeder Ercan Y., 3 Dolandırıcılık, 1 Resmi Belgeden ve 1 Tutuklu ve Hükümlünün kaçması sucundan toplam:  5 ayrı suçtan kesinleşmiş 12 Yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.