TÜVTÜRK Araç Muayene Sistemini Güncelledi: Zorunluluklar Kalkıyor

TÜVTÜRK Araç Muayene Sistemini Güncelledi: Zorunluluklar Kalkıyor
TÜVTÜRK, yapılan bir kararla muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasını yasakladı ve yeni araç alan sürücülere 3 yıl boyunca muayene zorunluluğu getirmedi.

TÜVTÜRK, 25 milyondan fazla aracın güvenliği ve çevreye duyarlılığını artırmak için önemli bir karar alırken muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasını kesin bir şekilde yasakladığı ifade edildi. Bununla beraber yeni bir otomobil satın alan sürücüler için büyük bir müjde geldiği ifade edildi. Ayrıca artık ilk 3 yıl boyunca araç muayenesi yaptırmak zorunlu olmayacağı ifade edilerek ancak, 3. yılın sonunda ilk muayenenin yapılması gerekeceği vurgulandı.

Egzoz Emisyon Ölçümü Yenilikleri

TÜVTÜRK, egzoz emisyon ölçümü işlemini daha verimli hale getirmek için önemli adımlar attığı bildirilerek bu kapsamda, egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilere devrederek muayene süresini kısaltmayı ve yoğunluğu azaltmayı hedeflediği aktarıldı. TÜVTÜRK, Türkiye’nin 77 şehrinde faaliyete geçirilen mobil istasyonlar ile randevu yoğunluğunu azaltma çalışmalarını sürdürdüğü ve au mobil istasyonlarda, binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri yapılabildiği aktarıldı.

Muayene Prosedürleri ve Düzenlemeler

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada, araç muayeneleri ile ilgili güncel prosedürler ve gelecekte yapılacak düzenlemeler detaylı bir şekilde ele alındı. Bu doğrultuda, araç muayene süreçleri ve prosedürlerinde önemli değişikliklerin olduğu belirtildi. Egzoz gazı emisyon ölçümü işlemi sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapılabiliyor. Bu önlem, çevreye duyarlılık ve emisyon kontrolü açısından büyük bir önem taşıyor.

Traktör Muayeneleri Hakkında Bilgilendirme

Traktör muayeneleri ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda gerçekleştirilebildiği vurgulanarak bu sayede, traktörlerin de düzenli bir şekilde muayene edilmesi ve güvenliğin sağlanması amaçlandığı duyuruldu. TÜVTÜRK web sitesini ziyaret ederek daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir