Türkiye Genelinde Araç Sahipleri İçin Yeni Dönem Başladı: İşte Yapılacak Değişiklikler

Türkiye Genelinde Araç Sahipleri İçin Yeni Dönem Başladı: İşte Yapılacak Değişiklikler
Trafik sigortası primleri 2024 yılının ilk dört ayında hızla artarak Mayıs ayında yüzde 3 zamlandı. Bu zam oranı maliyet endeksine göre belirlendi ve artış trendi devam edecek.

Trafik sigortası primlerinde 2024’ün ilk dört ayında yaşanan hızlı artış, Mayıs ayında yerini yeni bir zam hesabına bıraktığı belirtilerek bu değişiklk kapsamında zam oranı maliyet endeksine göre belirleneceği ifade edilerek Mayıs ayında zam oranının yüzde 3 olduğu bildirildi.

Mayıs Ayı İçin Belli Oldu

Konu ile ilgili olarak trafik sigortasında zam hesabı değiştiği bildirilerek 7 yıldır trafik sigortasında prim artışlarını Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu belirlediği vurgulanarak zam için bir tavan fiyat belirleniyor ve poliçeler bu rakamın üzerinde satılamadığı ve NTV’de yer alan habere göre Mayıs ayıyla birlikte bu uygulama değişeceği bildirildi. Tüm bunlarla beraber artışın oranı yeni oluşturulan maliyet endeksine göre belirleneceği de vatandaşlara aktarıldı.

Yüzde 3 Olarak Açıklandı

Trafik sigortasına Ocak-Şubat aylarında yüzde 10, Mart-Nisan aylarında yüzde 5’er zam yapıldığı belirtilerek yeni uygulamayla Mayıs ayı zam oranı üst sınırı yüzde 3 olurken maliyet endeksini en fazla asgari ücret artışı etkilediği aktarıldı. Konu ile ilgili olarak bu hesabın yapılmasının sebebi olarak kazaların hasar ödemeleri mevcut asgari ücret düzeyine göre belirlenmesi olduğu vurgulandı.

Zammın Daha Fazla Olmasını İstiyorlar

Asgari ücrete Temmuz’da zam yapılmazsa bu trafik sigortasında da fiyatın çok fazla artmayacağı anlamına geldiği bilinirken sigorta şirketleri, maliyetlerinin daha yüksek olduğunu belirterek zammın daha fazla olmasını istediği de kamuoyu ile paylaşıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir