Son Dakika: Fiyatlara Zam! Yeni Tarifeler Yürürlükte

Son Dakika: Fiyatlara Zam! Yeni Tarifeler Yürürlükte
Ankara'da bugünden geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. Böylece 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya yükseldi. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti ve süreci detaylarıyla açıkladı.

Ankara’da bugünden itibaren geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapıldığı ifade edilerek bu zammın sonucunda, 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkarıldığı duyuruldu. Tüm bunlarla beraber Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada zammın gerekçesini ve süreci hakkında detaylar paylaşıldı.

ZAM KAÇINILMAZ OLDU

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık açıklamalarının devamında zam kararının arkasındaki sebeplerini paylaşırken yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilerde yaşanan zam nedeniyle ekmeğe zam yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi. Bununla beraber artan girdi maliyetlerinin ekmeğe yansıtılmasının kaçınılmaz hale geldiği vurgulandı.

EKMEK FİYATLARI

Alnıaçık, Ankara’da fırında çalışan işçilere yılbaşında yüzde 58 zam yapılması gerektiğini belirterek bu zammın fırıncılara ötelendiği ve yaşanan girdi maliyeti artışlarıyla birlikte ekmeğe zam yapma kararı alındığını vurguladı.

Ankara’da yapılan zam sonucunda, 200 gramlık ekmeğin fiyatı 10 TL’ye yükseldiği bildirilerek 400 gramlık Ata ekmeğinin fiyatı da 20 TL olarak belirlendiği ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak diğer ekmek çeşitleri olan kepekli, tam buğday, çavdar ve çiçek ekmeğinin fiyatı ise 15 TL olduğu belirtilerek bu yeni fiyatlandırma politikası, tüketicilerin ekmeğe yapılacak zammın etkilerini görmelerini sağlayacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.