Otomobil Sahipleri İçin Satış Zamanı: Fiyat Artışı Bekleniyor

Otomobil Sahipleri İçin Satış Zamanı: Fiyat Artışı Bekleniyor
Kasko sigortalarının Temmuz ayından sonra önemli ölçüde artması beklenirken, araç sahipleri bu durumdan endişe duyuyor. Uzmanlara göre, enflasyon, döviz kurlarındaki yükseliş ve işçi maliyetlerindeki artışlar bu artışın sebepleri arasında. Bu faktörlerin kasko sigortalarının maliyetlerini belirgin şekilde etkilediği belirtiliyor.

Kasko sigortaları, yaklaşan Temmuz ayından sonra önemli ölçüde artış gösterebileceği belirilirken arabası olanar ise şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Bu konu hakkında uzmanlar, bu artışın arkasında enflasyon, döviz kurlarındaki yükseliş ve işçi maliyetlerindeki artışların etkili olduğunu belirtirken enflasyonun yükselmesi, döviz kurlarındaki artışlar ve işçi maliyetlerindeki yükseliş, kasko sigortalarının maliyetlerini önemli ölçüde etkilediği ifade edildi. Ayrıca bu faktörler, sürücülerin önümüzdeki dönemde yüksek fiyatlarla karşılaşabileceklerine işaret ettiği de bildirildi.

ÖNEMLİ BİR GÜVENCE SAĞLIYOR

Tüm bunlarla beraber kasko sigortasından elde edilen kar payının azalması, uygun fiyatlı kasko poliçelerinin sona ermesine neden olabileceği belirtilerek Temmuz ayından itibaren ise kasko fiyatlarında büyük oranda artış beklendiği aktarıldı. Ayrıca  kasko sigortası, araç sahiplerini çeşitli risklere karşı koruyan önemli bir güvence sağladığı bilinirken trafik kazaları, yangın, hırsızlık gibi durumlarda maddi olarak koruma sağlayarak sürücülere güvenlik sunduğu da biliniyor. Genellikle bir yıllık olarak düzenleniyor ve bu yıl fiyatlara okkalı zam gelebileceği belirtiliyor.

TEMMUZ’DAN SONRA ZAM

Kasko değeri, aracın piyasadaki ortalama değerini belirlerken, araç kasko değer listesi ise sigorta şirketinin ödeyeceği maksimum tutarı sınırladığı da ifade edilerek bu değerler, poliçe fiyatlarının hesaplanmasında önemli bir rol oynadığı vurgulandı.  Sektör kaynakları tarafından yapılan açıklamada Temmuz ayından sonra kasko sigortalarında büyük oranda fiyat artışları beklendiği ifade edilerek uygun fiyatlı kasko döneminin sona ermesiyle sürücülerin daha fazla ödeme yapabilecekleri öngörüldüğü bildirildi. Bu dönemde poliçe yenileme ve fiyat karşılaştırması yapmak önem kazanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.