Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemelerinin Yapılacağı Tarih Açıklandı

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemelerinin Yapılacağı Tarih Açıklandı
Mayıs ayına girilmesiyle birlikte vatandaşlar, ödemelerin ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyor. Devlet destek ödemelerine devam ederken, ödemelerle ilgili yapılan açıklamalar takip ediliyor. Vatandaşların gözü, ödemelerle ilgili gelecek açıklamalarda.

Mayıs ayına girilmesiyle birlikte ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı araştırma konusu oldu. Para bekleyen vatandaşlar ‘Ödemeler ne zaman yapılacak?’ sorusunun yanıtını arıyor. Her ayın belirli tarihlerinde yapılan ödemelerle ilgili açıklamalar merak ediliyor. Vatandaşların gözü ödemelerle hakkında yapılacak olan açıklamaya çevrildi.

Devlet, destek ödemelerine devam ediyor. Destek kapsamında birçok başlık altında ödeme yapılıyor. Bu ödemelerden biri de evde bakım maaşı oldu. Evinde yaşlı, engelli, yardıma muhtaç kişilere bakanlara her ayın 15’i ile 31’i arasında 7 bin 608 YL yatıyor. Buna göre, mayıs ayı ödemelerinin de aynı tarihlerde yatması bekleniyor. Konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı. Ödemelerin sorgulaması ise hem SMS hem de e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor. Evde bakım parası SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir