Emekli Maaşlarına Ek Zam: Asgari Ücret 12.500 TL'ye Yükseliyor

Emekli Maaşlarına Ek Zam: Asgari Ücret 12.500 TL'ye Yükseliyor
Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam miktarı netleşti. SGK uzmanı Özgür Erdursun'a göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25,06 zam yapılması kuvvetle muhtemel. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla birlikte, Türkiye'nin gündemine oturan Temmuz ayı emekli zammı konusunda son dakika bilgileri geldi.

Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam miktarı netleştiği ifade edilerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamalarına göre, enflasyona bağlı olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25,06 zam yapılmasının kuvvetle muhtemel olduğu vurgulandı. Türkiye’nin gündemine oturan Temmuz ayı emekli zammı konusunda son dakika bilgileri gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarıyla birlikte, emekli maaşlarındaki zam oranları netlik kazanmaya başladığı bildirildi.

İlk 6 Ayda Enflasyon Artışı ve Yansımaları

Erdursun’un açıklamalarına göre, ilk 6 ayda yüzde 25’e varan bir enflasyon artışı yaşanacağı aktarılarak bu durum, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 25’lik bir enflasyon farkı olarak yansıyacağı ve mnemur ve memur emeklileri de toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 20’lik bir artış alacakları ifade edildi.  Kıdem tazminatı tabanında da yüzde 20’lik bir artış olacağı vurgulanarak en düşük emekli aylığına enflasyon oranında bir artış yapılması durumunda ise 15.000 TL’ye kadar çıkabileceği iddia edildi.

En Düşük Emekli Maaşı 12.000 – 13.000 TL Arasında Olabilir

Merkez Bankası’nın tahminlerine göre, yıl sonu enflasyonunun yüzde 44,19 olması beklendiği ifade edilerek bu doğrultuda Temmuz ayında emeklilere yüzde 25,39 oranında zam yapılacağı ve böylece en düşük emekli maaşı 12.000 TL ile 13.000 TL arasında olacağı paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin zammına ilişkin yeni düzenlemelerin sinyalini verdi. Çalışma Bakanlığı’nın emeklilerle ilgili yapacağı çalışmalarda enflasyona göre ek artışlar yapılacak. Yılmaz, hükümetin bu konuda bir dizi çalışma yaptığını ve detayları toplumla paylaşacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir