Belirli Yaş Grupları İçin Sokağa Çıkma Kısıtlaması Getirildi

Belirli Yaş Grupları İçin Sokağa Çıkma Kısıtlaması Getirildi
Türkiye genelinde sıcaklık değerlerinde önemli bir artış bekleniyor. Özellikle Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıkların hızla yükseleceği tahmin ediliyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların bu durumdan etkilenebileceğine dair özel uyarılar yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde sıcaklık değerlerinde önemli bir artış bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıkların hızla yükselmesi öngörülüyor. Bu durum, özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşları etkileyebilir.

Risk grubu için özel uyarı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 65 yaş ve üzeri vatandaşları ve kronik rahatsızlığı olanları sıcak hava koşullarına karşı uyardı. Bu vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerini dikkate alarak tedbirli olmaları önemle vurgulandı.

Orman yangınlarına karşı dikkat

Ayrıca, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı da tüm vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Özellikle piknik, mangal gibi açık hava etkinliklerinde ateşle temas edilmesine dikkat edilmeli ve yangın çıkabilecek riskler önceden önlenmelidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde hafif artış gösterirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi. Ancak, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği uyarısı yapıldı.

İstanbul’da ani sıcaklık değişimi bekleniyor

İstanbul’da mevcut sıcaklıkların önümüzdeki günlerde ani bir düşüş yaşayacağı öngörülüyor. Vatandaşlara ani sıcaklık değişimlerine karşı dikkatli olmaları öneriliyor. İlgili kurumlar, özellikle risk grubundaki bireyleri bu durumdan haberdar ederek gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir