1 Euro'ya Ev Satın Alma Fırsatı: Tek Şartla Sahiplenme İmkanı

1 Euro'ya Ev Satın Alma Fırsatı: Tek Şartla Sahiplenme İmkanı
Fransa'da da bir kasabada evlerin sadece 1 euroya satışa çıkarılacağı belirtildi. Bu planla bölgeye turist çekilmeyi hedefleniyor. Son zamanlarda dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, terk edilmiş bölgelerdeki evleri 1 euroya satarak sosyal medyada büyük ilgi gördü. Bu programlar, turistlerin bölgeye çekilmesini amaçlıyor.

İtalya’daki ünlü kasabaların ardından Fransa’da da bir kasabada evler, sadece 1 euroya satışa çıkarıldığı belirtilerek bölgeye turist çekme planı hayata geçirileceği ifade edildi. Bunula beraber birkaç yıldır dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, terk edilmiş bölgelerdeki evleri 1 euroya satarak sosyal medyada viral hale geldiği ifade edildi. Tüm bunlarla beraber bu programlar, turistleri çekmek ve azalan nüfusları tersine çevirmeye yardımcı olmayı amaçladığı ifade edilerek İtalyan kasabalarının sık sık bu popüler yöntemi denemesinin ardından şimdi de Fransa’daki küçük bir kasaba, kendi 1 euroluk ev programını devreye soktuğu aktarıldı.

Yapılan Açıklama

Bunun yanı sıra ilgilenenlerin tadilat sonrasında Saint-Amand-Montrond’a taşınmaya da hazırlıklı olmaları gerektiği bildirilerek yaklaşık 9 bin nüfuslu kasabanın Şehir Planlamadan Sorumlu Yardımcısı Francis Blondieau bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Evin yeni sahibi Saint-Amand-Montrond’da yaşama planı olan ve oraya gerçekten yerleşmek isteyen ciddi bir aday olmalı. Habertürk’te yer alan habere göre; Bu sistem eski binaların yenilenmesini teşvik etmeyi, boş konut sayısını azaltmayı ve her şeyden önce şehir merkezini canlandırmayı amaçlıyor”

15 Haziran’a Kadar Devam Edecek

Konu ile ilgili olarak 1 Nisan’da başlayan başvurular 15 Haziran’a kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyenlerin başvuruda planları ve finansmanlarına ilişkin detaylı bilgilere yer vermesi gerekiyor. Başvurular ise belediyenin sitesindeki linkten yapılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir