Galatasaray maçında Antalyaspor'un hakkı yenildi

Galatasaray maçında Antalyaspor'un hakkı yenildi
Trendyol Süper Lig'de skandal bir ses kaydı spor gündemine bomba gibi düştü. 1 Mart tarihinde oynanan Galatasaray - Antalyaspor maçındaki penaltı kararı sonrasındaki ses kayıtları basına sızdı.

Türk futbolu bu kez de sızıntı olayıyla gündemi meşgul ediyor... Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Galatasaray - Antalyaspor maçının hakem değerlendirmesi kamuoyuna sızdı. Hatırlanacağı üzere maçın 10. dakikasında Galatasaray lehine verilen penaltı kararı ve VAR incelemesi oldukça konuşulmuştu.

1 Mart Cuma günü düzenlenen hakem toplantısı basına sızdı. Toplantıda Futbol Federasyonu'nun Hakem Danışmanı Hugh Dallas ile karşılaşmada görev alan hakemlerin konuşmaları ortaya çıktı.

gs.jpg

İŞTE ÇOK KONUŞULAN O KONUŞMALAR

Hugh Dallas: Pozisyonu çok iyi noktadan görüyorsun. Lütfen bana sahada ve VAR'da ne gördüğünü bana söyler misin? Vay ben nasıl büyük bir hata yapmışım fikrine nasıl ulaştığını lütfen söyle.

Abdülkadir Bitigen: 11 numaralı oyuncu önümü kapattığı için kontak noktasını göremedim. VAR temas gördü ve ekrana davet etti. Temas noktasını gösterdi hücum oyuncusunun topa, savunma oyuncusunun Galatasaraylı oyuncuya müdahale yaptığını gördüm. Hızlı ve yakın çekimde izledikten sonra kararımı penaltı olarak verdim.

Hugh Dallas: Kadir bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?

Abdülkadir Bitigen: Basit bir temas olduğunu düşünüyorum. Penaltı olduğunu düşünmüyorum.

Hugh Dallas: Özgür bu kadar basit bir pozisyonda nasıl olur da penaltı verdirirsin?

Özgür Yankaya: Bilmiyorum... nasıl yaptığımı Ben de hala sorguluyorum...

Oyuncuların beklentisini gördüm. Hakemi neden çağırdım bilmiyorum.

Hugh Dallas: Oyuncular zaten penaltı almak için bunları yapıyor. Asla ucuz penaltı vermememiz gerektiğini defalarca konuştuk.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir