32. Alanya Triatlon Yarışları tamamlandı! 23 farklı ülkeden 232 sporcu katılım gösterdi

32. Alanya Triatlon Yarışları tamamlandı! 23 farklı ülkeden 232 sporcu katılım gösterdi
Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 32. Alanya Triatlon Yarışları sona erdi. Elit kadınlar kategorisinde Julia Bröcker birinci olurken, elit erkekler kategorisinde ise Nathan Grayel birinciliği kazandı.

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı 32. Alanya Triatlon Yarışları, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi'nin başarılı organizasyonuyla tamamlandı. Galip Dere Plajı'nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Junior Cup Alanya Yarışı ve 2023 Avrupa Triatlon Kupası müsabakaları düzenlendi. 23 farklı ülkeden 232 sporcu, yüzme, bisiklet ve koşu etaplarında kıyasıya rekabet etti.

Elit kadınlar kategorisinde Alman sporcu Julia Bröcker, 58 dakika 43 saniyelik performansıyla birinci olarak zirveye çıktı. İngiltere'den Tilly Anema ikinci, İsviçre'den Rebeca Beti ise üçüncü sırayı elde etti. Elit erkeklerde ise Fransız sporcular başarı elde etti. Nathan Grayel birinci olurken, Louis Vitiello ikinci ve Antoine Duval üçüncü sırayı aldı.

Ödül töreniyle birlikte sporcular başarıları için ödüllendirilirken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya'nın sporun başkenti olduğunu vurgulayarak, 32 yıldır düzenlenen Alanya Triatlonu'nun gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yücel, gelecek yıllarda organizasyonu daha da geliştirmek ve uluslararası arenada daha üst seviyelere taşımak istediklerini belirtti.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da Alanya'nın triatlon dünyasında öne çıkan bir destinasyon olduğuna vurgu yaparak, bu yıl düzenlenen Avrupa Kupası'nın başarıyla tamamlandığını dile getirdi. Yalçınkaya, gelecek yıllarda Alanya'nın triatlonun dünya kupalarındaki yerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Haber Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir