Antalya AFAD koordinasyonunda arama kurtarma eğitimleri sürüyor!

Antalya AFAD koordinasyonunda arama kurtarma eğitimleri sürüyor!
AFAD, yani Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın koordinesinde, sivil toplum kuruluşlarının bünyesindeki arama kurtarma ekipleri için eğitimler aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Antalya'da, AFAD koordinasyonunda gerçekleşen arama kurtarma eğitimleri, sivil toplum kuruluşları bünyesindeki ekiplerin afet durumlarına müdahale yeteneklerini artırmaya odaklanıyor. Bu eğitimler kapsamında, AFAD görevlileri tarafından verilen detaylı eğitimler sayesinde ekipler, profesyonel bir yaklaşımla arama kurtarma faaliyetlerini yürütebilme kabiliyeti kazanıyor.

Antalya'daki Hayrat Arama Kurtarma ekipleri de, AFAD'ın alanlarında uygulamalı eğitimlere aktif olarak katılıyor. Hayrat Arama Kurtarma Ekip Başkanı Mustafa Ünaldı, yaptığı açıklamada, Antalya'daki ekiplerin AFAD koordinasyonundaki akreditasyon çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Ünaldı, şu bilgileri paylaştı: "Hayrat olarak, AFAD'ın arama kurtarma birimi üzerine yönelik 7 akredite ekibimiz bulunmaktadır. Şu anda, ağır seviyedeki bir ekip içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Antalya'daki faaliyetlerimiz, kentsel arama kurtarma düzeyinde olup, kapasitemizi artırmaya yöneliktir. Antalya'daki iki ekibimiz için ayrı ayrı akreditasyon çalışmalarını tamamlayacağız. Türkiye genelinde 35 bölgede eş zamanlı olarak devam eden akreditasyon çalışmalarımız, profesyonel anlamda 1200 arama kurtarma personelimizle sahada etkili bir şekilde yürütülmektedir."

Bu eğitim çalışmaları, Antalya'daki arama kurtarma kapasitesini artırmanın yanı sıra, Türkiye genelinde acil durum müdahale yeteneklerini güçlendirmeye yönelik bir adım olarak öne çıkıyor.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir