Müdür Karahan'dan anlamlı çağrı! Bağımlılıktan korunmanın en güvenli yolu: hiç başlamamak

Müdür Karahan'dan anlamlı çağrı! Bağımlılıktan korunmanın en güvenli yolu: hiç başlamamak
Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan, bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmanın önemini vurgulayarak, bağımlılığın kişinin kontrolünü kaybetmesine yol açtığını belirtti. Karahan, "Bağımlılıkla mücadelede önleme çalışmalarının hayati önem taşıdığını" if

Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan, bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarına dikkat çekerek, bu tür maddelerden uzak durmanın en etkili yolunun hiç denememek ve hiç başlamamak olduğunu vurguladı. Karahan, bağımlılığın kontrol kaybı anlamına geldiğini belirtti ve toplumu bilinçlendirmeye yönelik önemli mesajlar verdi.

BAĞIMLILIK: KONTROLDEN ÇIKIŞIN İŞARETİ

Bağımlılık, bir kişinin tütün, alkol, uyuşturucu madde gibi maddeleri veya belirli davranışları kontrol edememe durumunu ifade eder. İl Sağlık Müdürü Karahan, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Kontrolsüzce kullanılan her madde ya da gerçekleştirilen davranış, bağımlılık riski taşır. Bağımlılık yapıcı maddeyi denediğinizde ve kullanımı sürdürdüğünüzde, bu maddeyi kontrol edebileceğinizi, istediğiniz zaman bırakabileceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak bağımlılık, bu düşünceyle çelişir ve zamanla kullanımı kontrol edilemez hale gelir."

BAĞIMLILIKTAN KORUNMANIN EN GÜVENLİ YOLU: HİÇ BAŞLAMAMAK

Karahan, bağımlılık yapıcı maddelerden korunmanın en güvenli yolunun, hiç denememek ve hiç başlamamak olduğunu vurguladı. Bağımlılıkla mücadelede en etkili stratejinin, önleme çalışmaları olduğunu ifade eden Karahan, bağımlılığın oluştuktan sonra tedavi sürecinin uzun ve maliyetli olduğuna dikkat çekti.

HAYATA SARIL, BAĞIMLILIĞA DEĞİL!

Bağımlılığın birey, aile ve toplum için ciddi zararlar doğurduğunu belirten Karahan, "Bağımlılığa değil, hayata sarıl" sloganiyle tüm bireyleri tütün, alkol, uyuşturucu madde kullanımından kaçınmaya teşvik etti. Kullanımı bırakmak isteyenlere de danışmanlık ve tedavi merkezlerine başvurmalarını önerdi.

Karahan ayrıca, "ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı" ve "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" gibi hizmetlerin 7 gün 24 saat boyunca bireylere sunulduğunu ve başvuranların özel bilgilerinin gizliliğinin korunduğunu belirtti. Bu hattın, bağımlılıkla mücadelede destek almak isteyenlere büyük bir yardım kaynağı olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir