Alanya'da Covid paniği! Vakalar artıyor mu?

Alanya'da Covid paniği! Vakalar artıyor mu?
Covid-19 salgınının yeni varyantı EG.5 olarak da bilinen "eris", dört farklı ülkeye yayıldı. Bu yeni varyantın yayılması vatandaşların endişelerini artırırken, Alanya'daki son durum hakkında Antalya İl Sağlık Müdürü Karahan'dan açıklama geldi.

2020 yılında dünya genelinde büyük etkileri olan Covid-19 salgını uzun bir süre önce kontrol altına alınmıştı. Ancak son günlerde, Covid-19'un yeni bir varyantı olan "eris" (EG.5) ortaya çıktı ve 4 farklı ülkeye yayıldı. Bu gelişme, vatandaşların endişelenmesine neden oldu. Alanya'da ise ağır grip vakalarının artması, bu yeni varyantın etkisi konusunda soru işaretleri oluşturdu.

Alanya'daki durumu değerlendiren Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan, şu ana kadar herhangi bir vaka tespit edilmediğini belirtti. Karahan, "ALANYA TEHLİKE ALTINDA DEĞİL" başlığı altında yaptığı açıklamada, ağır grip vakalarının endişeye neden olacak bir durum oluşturmadığını vurguladı.

Karahan, "Dönemsel olarak, mevsim geçişlerinde her zaman gribal salgınlar oluyor. Türkiye'de henüz saptanmış bir varyant yok. Vatandaşların korkacakları bir şey yok. Geçirilen grip rahatsızlıkları mevsim geçişlerinden meydana geliyor. Covid-19 testlerimiz isteyen vatandaşlarımıza yapılmaktadır. Ancak şu anda hem Alanya'da hem de Türkiye genelinde endişelenecek bir durum bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir