Yeni EMEKLİLİK KARARI Resmi Gazete ile yayımlandı! 1 Temmuz 2024'e ertelendi...

Yeni EMEKLİLİK KARARI Resmi Gazete ile yayımlandı! 1 Temmuz 2024'e ertelendi...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi 21 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Erteleme kararı alındı...

Yeni EMEKLİLİK KARARI Resmi Gazete ile yayımlandı! 1 Temmuz 2024'e ertelendi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararlar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken 21 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete de yayımlandı.

Yapılan açıklamada milyonlarca kişinin birikim yapmaya devam ettiği BES sistemi hakkında alınan karar açıklandı. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi para çekebilme uygulamasının ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi. Söz konusu düzenlemenin Mart ayı sonunda hayata geçirilmesi bekleniyordu.

BES'TE KRİTİK DEĞİŞİKLİK! KISMİ PARA ÇEKEBİLME DÜZENLEMESİ ERTELENDİ...

Bireysel Emeklilik Sisteminde Kısmen Ödeme Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 21 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında kısmi para çekme düzenlemesi Temmuz ayına ertelenmiş oldu.

erteleme-karari-bes.jpg

Yönetmelikte yapılması beklenen değişiklikler şöyle:

Yönetmeliğe göre, katılımcılar sözleşmelerini sonlandırmadan, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi durumlarda birikiminin yüzde 50'sini kullanabilecek.

Katılımcılar kısmi ödeme hakkından 5 yılda bir yararlanabilecek. Doğal afet dışında kısmi ödemeden yararlanmak için en az 5 asgari ücret tutarında katkı payı ödeme şartı aranacak.

Evlilik ve konut alımı kapsamında yapılan kısmen ödemeye yüzde 20 devlet katkısı, doğal afet ve eğitim kapsamındaki kısmen ödemeye ise yüzde 25 devlet katkısı verilecek.

Kısmi ödemesini konut edinme, evlilik ve doğal afet kapsamında kullananlar 3 yıl, eğitim için kullananlar ise 4 yıl sözleşmelerini sonlandıramayacak.

Kısmi ödemeden sözleşmeleri en az 5 yıl yürürlükte olan ve katkı payını ödemiş katılımcılar faydalanabilirken, her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından yararlanılabilecek.

Alınan yeni karar 21 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken BES'te kısmi ödeme bu kapsamda 1 Temmuz 2024 tarihine ertelenmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir