Aslında amacı bambaşka! Kot pantolonlardaki küçük cep bakın asıl ne işe yarıyormuş bozuk para değil

Aslında amacı bambaşka! Kot pantolonlardaki küçük cep bakın asıl ne işe yarıyormuş bozuk para değil
Günlük hayatta sık sık kullandığımız pek çok şeyin aslında farklı bir amaçla yapılmış olduğu ortaya çıktı. Küçük pantolon cebi ne işe yarar açıklandı!

Aslında amacı bambaşka! Kot pantolonlardaki küçük cep bakın asıl ne işe yarıyormuş bozuk para değil - Günlük hayatın en vazgeçilmez kıyafetleri arasında yer alan ve artık erkekler kadar kadınların da en sık giydiği parçalar arasında yer alan pantolonlar hakkında bilinmeyen bir sır ortaya çıktı.

Kot pantolonlara konulan küçük cepleri pek çok kişi çakmak cebi olarak isimlendirse ve bazı kişiler bu bölümü sadece bozuk para koymak için kullansa da aslında bu cebin bambaşka bir amaçla yapıldığı ortaya çıktı. Küçük pantolon cebi adetinin ilk icat edildiği döneme ait olduğu, tasarımın bozulmaması adına halen kullanılmaya devam edildiği belirtildi.

KOT PANTOLONLARIN KÜÇÜK CEBİ NE İŞE YARAR, ASIL AMACI NE?

Kot pantolonların ilk icat edildiği dönemde dünyada henüz köstek saatler kullanılıyordu. Kol saatleri öncesi dönemde köstekli saatlerin konulması için pantolonlarda küçük cep tasarlandı.

kucuk-cep.jpg

Bu nedenle günümüzde pek çok kişi bilmese de aslında bu ceplerin gerçek adı çakmak cebi değil saat cebidir. Kol saatine geçilmesine rağmen bugün hala bu ceplerin varlığını korumasının tek nedeni ise kotların artık bu tasarımının standart hale gelmesi ve tasarımın bozulmamasını sağlamak.

KUMAŞ PANTOLANLARDA NEDEN KÜÇÜK CEP YOK, ÇAKMAK CEBİ OLMAZ?

Kumaş pantolonlarda bu küçük cebin olmamasının nedeni ise ceketlerde köstek saati için özel bir yerin bulunmasıdır. Bu nedenle o dönemde pantolona ayrıca bir köstek saati eklenmesine ihtiyaç duyulmamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.