SON DAKİKA kararı açıklandı! Valilik kararıyla ilkokul ortaokul lise tüm okullar tatil ilan edildi

SON DAKİKA kararı açıklandı! Valilik kararıyla ilkokul ortaokul lise tüm okullar tatil ilan edildi
Okullarda tatil kararı öğrenciler tarafından yakından takip edilirken yeni alınan son dakika kararı açıklandı. Valilik kararıyla tüm okullar tatil ilan edildi...

SON DAKİKA kararı açıklandı! Valilik kararıyla ilkokul ortaokul lise tüm okullar tatil ilan edildi - Milyonlarca öğretmen ve öğrencinin beklemiş olduğu tatil müjdesi son dakika açıklaması ile duyuruldu. Valilik kararı ile tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde okullar tatil ilan edildi.

Türkiye'de beklenen yeni doğal afetlere karşı peş peşe uyarı yapılmaya devam ederken bu uyarılara bir yenisi daha eklenmiş ve 16 ilde sel, kar yağışı, sağanak yağış, dolu, fırtına ve zirai don uyarısı yapılmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama sonrası AFAD ekipleri de alarm durumuna geçirilirken konu hakkında bir son dakika kararı daha açıklandı.

16 İLDE SEL UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey ve doğu, Elazığ’ın doğu, Muş’un güney ve batı ve Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1200 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenen yağışların, gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybetmesi, doğusunda ise Cuma (22.03.2024) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilerek sel ve afet uyarısı yapılan iller belli oldu.

sirinak-uyarik.jpg

Yapılan açıklama sonrasında Şırnak Valiliği okullarda tatil kararı aldığını açıkladı. Şırnak Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, Uludere ilçesinde de sağanak nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Uludere ilçesinde ilkokul, ortaokul ve lise de dahil olmak üzere tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 günlük zorunlu ara verilmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir