Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Bu İllerde Kuvvetli Sağanak ve Kar Bekleniyor!

Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Bu İllerde Kuvvetli Sağanak ve Kar Bekleniyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günler için bazı illerde kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışı uyarısı yaptı. Vatandaşlar, olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaya çağrıldı.

Meteoroloji, 21 Şubat hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre, yurt genelinde etkili olan soğuk hava Batı bölgelerinde yağışa, Doğu illerinde ise kar yağışına dönüşecek. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri için özellikle çığ riskine karşı uyarı yapıldı. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve Kırklareli çevrelerinde yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği tahmin ediliyor.

HAVA DURUMU GENEL DEĞERLENDİRME

Yurt genelinde önemli bir hava sıcaklığı değişikliği beklenmemekte olup, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgar genellikle kuzey ve doğu, yurdun güney kesimlerinde ise yer yer batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir.

UYARILAR

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli olunmalıdır.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın Kırklareli çevresinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olabilir.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olabilir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olabilir.

BATI KARADENIZ BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın bölge genelinin (Sinop hariç) yağmurlu iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olabilir.

ORTA VE DOĞU KARADENIZ BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olabilir. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın güneyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olabilir. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir