Çakan'dan dünya turizm günü mesajı

Çakan'dan dünya turizm günü mesajı
Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Çakan turizm günü açıklamasında turizm çalışanlarına ve bu sektörün yaşadığı sorunlara değindi.

İşte Başkan Çakan’ın açıklamarından satır başları: 27 Eylül Dünya Turizm gününü iyi geçen bir sezonun ardından, ülkemiz ve memleketimiz adına kazanımlarımızdan bahsederek kutlamak isterdik. Ancak, covid-19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizmi en olumsuz etkilenen sektör haline getirdi.

Partimizin Politika İzleme Kurulları ve Alanya İlçe Başkanlığımız alınması gereken tüm tedbirleri detaylı şekilde kamuoyuyla paylaştı
Partimizin Politika İzleme Kurulları ve Alanya İlçe Başkanlığımız, salgının başladığı günden itibaren alınması gereken tüm tedbirleri detaylı şekilde kamuoyuyla paylaştı. O günden bugüne baktığımızda, turizme ayrılması gereken kaynaklar malesef yetersiz kaldı ve mevcut kaynaklar da adaletsizce dağıtıldı. 

Turizm çalışanlarımız ödenekten faydalanamıyor
Turizm çalışanlarımızın büyük bir kısmı, işsizlik fonundan sağlanan ödenekten faydalanamıyor. Turizm sektörüne hizmet eden bağlı sektörler ise, ekonomi yönetiminin yanlışları sebebiyle daha fazla borç batağına mahkum edildi. Parasal genişlemeyi kredi dağıtmak olarak algılayan basiretsiz ekonomi yönetimi, milletin geleceğini tehlikeye atmaktan malesef imtina etmedi.

Bacasız sanayi çaresizliğe mahkum edilmemelidir
2020 sezonunu kaybettik, Alanyalıları zor bir kış bekliyor. Bugünden başlamak üzere, yepyeni bir strateji ve yaklaşımla, Türk turizminin önümüzdeki sezonunu ve geleceğini yeniden yazacak bir anlayışın hakim olmasını arzu ediyoruz. Öncelikle kış aylarında gelir sağlama imkanı olmayan vatandaşlarımıza destek verilmesi için tüm imkanların seferber edilmesi gerekmektedir. 2021 yılında ülkemizi ve Alanyamızı ön plana çıkaracak tesis, şehir ve pandemi tedbirleri hazırlıklarına bugünden başlanmalı, farklılıklarımız etkin bir pazarlama politikasıyla yabancı ve yerli misafirlerimize anlatılmalıdır. Son olarak da Alanya’da Turizmin geleceğini sağlam temellere oturtmak için, nicelik değil nitelik temelli turizm dönüşümü cesaretle ortaya koyulmalıdır. Türkiye’nin bacasız sanayisi çaresizliğe mahkum edilmemelidir.
Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanlığı olarak turizmin sorunlarına çözüm yollarını kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanlığı olarak, turizmin sorunlarını ve çözüm yollarını ilk günden bu yana olduğu gibi bugünden sonra da kamuoyuyla paylaşmaya ve turizm emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz. Türk turizmi, etkin ve yetişmiş insan kaynağı, modern tesisleri ve en önemlisi turizmcilerimizin dinamizmi ve gayretiyle bu süreci başarıyla aşacağına ve değişime hızla adapte olacağına inancımız tamdır. Bu bağlamda Türk turizminin tüm paydaşlarının Dünya Turizm Gününü kutluyor, turizmin geleceğinin daha aydınlık olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir