Aile Bakanlığı ve PTT, Mayıs Ayında 3.729 TL Yardım Dağıtacak

Aile Bakanlığı ve PTT, Mayıs Ayında 3.729 TL Yardım Dağıtacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlılar, engelliler, ekonomik olarak dezavantajlı vatandaşlar ve öğrencileri kapsayan sosyal destek ödemeleri yapmaktadır. Bu program, dar gelirli vatandaşların ekonomik olarak desteklenmesini amaçlamaktadır. Yaşlı aylığı için başvuruda bulunacak kişilerin belirli koşulları yerine getirmesi gerekmektedir.

Destekler Kimlere Veriliyor?

  • Yaşlılar
  • Engelliler
  • Ekonomik olarak dezavantajlı vatandaşlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda sosyal destek ödemeleri yaparak bu kişileri ekonomik olarak destekliyor. Öğrenciler de dahil olmak üzere geniş bir kitleye hitap eden bu yardım programı, dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeyi hedefliyor.

Başvuru ve Koşullar

Yaşlı aylığı için başvuruda bulunacak kişilerin belirli koşulları sağlaması gerekiyor:

  • 65 yaşını doldurmuş olmak
  • Sosyal güvencesinin bulunmaması
  • Belirlenen gelir sınırını aşmamak

3 Bin 729 TL Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yaşlı aylığı, belirli gelir kriterlerini sağlayanlara ödeniyor. Başvuru sahibinin geliri ve eşinin geliri esas alınarak değerlendiriliyor ve diğer hane üyeleri dikkate alınmıyor. Bu da başvuru sahipleri için avantajlı bir durum oluşturuyor.

Ek Destekler ve Ödemeler

  • Temmuz ayına kadar 3 bin 504 TL olarak ödenen yaşlı aylığı tutarının, temmuz ayında memur maaş zammı oranında artması bekleniyor.
  • Yaşlı aylığı alanlara ek olarak elektrik tüketim desteği de veriliyor. Bu destek aylık 225 TL’ye kadar çıkabiliyor ve toplam ödeme tutarı 3 bin 729 TL’yi buluyor.

Bu sosyal destek ödemeleri, ihtiyaç sahiplerine önemli bir finansal rahatlama sağlıyor. Ödemeler, hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT hesaplarına yatırılıyor. Bu yardım programı, dar gelirli vatandaşlara ve yaşlılara umut veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.