'Antalya ve çevresinde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor'

'Antalya ve çevresinde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor'
Dün akşam Berker Pakna ile Serbest Kürsü programının konuğu olan Jeofizik Mühendisi Burak Yemişçi çarpıcı açıklamalarıyla gündem oluşturdu.

Dün akşam Alanya Medya Tv ekranlarında yayınlanan Berker Pakna ile Serbest Kürsü programının konuğu Jeofizik Mühendisi Burak Yemişçi oldu. Türkiye'nin deprem gerçeğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan Yemişçi, Türkiye'nin hala depreme hazır olmadığını ve 1998'den önce yapılan tüm binaların mutlaka elden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. 

ANTALYA RİSKLİ 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

Moderatör Berker Pakna'nın Antalya, Alanya ve Akdeniz Çanağı'ndaki deprem riskini sorduğu Yemişçi, "Antalya bölgesi 1998 öncesine kadar 4. Derece (risksiz) deprem bölgesi olarak görülüyordu ancak 1998 ve sonrasında yapılan çalışmalar gösterdiki Antalya oldukça riskli bir bölge. Antalya'nın batı kesimleri Muğla sınırına kadar olan kısım 1.derece (çok yüksek riskli), Alanya'nın dahil olduğu doğu kısımları ise 2.derece (yüksek riskli) deprem bölgesi konumunda. Yapılan araştırmalar şunu ortaya koyuyor ki Antalya'da 7 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Herkes çok dikkatli olmalı. 98 öncesinde yapılan tüm binalar muhakkak kontrol edilmeli. Yoksa yıkım çok büyük olabilir" diyerek oldukça önemli bir vurgu yaptı. 

İSTANBUL DEPREMİ KAÇINILMAZ RİSK ÇOK BÜYÜK

Beklenen Büyük İstanbul Depremi ile ilgili de konuşan Yemişçi, "İyi bir senaryo çizsek bile sadece İstanbul'daki konutların yüzde 1'i etkilenecek desek bile 512 bin insan risk altında. Ne zaman olur bilemeyiz ama en az 7.2 büyüklüğünde bir İstanbul depremi muhakkak olacak. Ülkeyi yönetenlerin acilen bu deprem gerçeğini farketmesi gerekir. Çünkü İstanbul Türkiye'nin kalbidir. İstanbul çökerse Türkiye ekonomisi çöker" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir