Alanya’nın adını dünyaya duyurdu

Alanya’nın adını dünyaya duyurdu
Alanyalı emekli öğretmen Sevil Takavut, Facebookta düzenlenen uluslar arası bir etkinlikte canlı yayında yaptığı şapkalarla Türklerin şapka tarihini ve Alanya’nın adını tüm dünyaya duyurdu

İspanya’da yaşayan kültür elçisi Natalia Infantes Manqione tarafından, Covid pandemisi nedeniyle Facebook’ta I MARATON COVID19 isimli uluslararası bir etkinlik düzenlendi. Facebook’ta dokuz bine yakın takipçisi olan I MARATON COVID19 sayfasında katılımcılar, canlı yayın yöntemi ile yaptıkları sanatsal elişlerini paylaştılar. Etkinliğe İspanya, İtalya, Fransa, Amerika, Mısır, Güney Kore, Kosta Rika, Arjantin gibi dünyanın birçok ülkesinden yüzün üzerinde kültür ve sanatla iç içe olan el emeği ile uğraşan kadın katıldı. Bu sanal etkinliğin Türkiye ayağını da Gölcük-Değirmendere’den Deniz Ediz organize etmiş ve kendisi de “çarpana” isimli elişi tekniğini dünyaya tanıttı. I MARATON COVID19 etkinliğinde Alanyalı Sevil Takavut da şapka yapım çalışmasında yer aldı. Sevil Takavut bir şapkanın nasıl yapılacağını anlatırken, Türklerin şapka tarihini ve zenginliğini de tüm dünyaya anlattı. 
TAKAVUT BİR ÇOK EL SANATIYLA İLGİLENİYOR
Alanyalı Emekli Resim-iş öğretmeni olan Sevil Takavut ahşap boyamadan kırkyamaya kadar bütün el sanatları ile ilgileniyor.  Şu anda da Türkiye’de kadınlar tarafından yaygın olarak kullanılmayan şapka yapımına yönelen Takavut,  kısıtlı malzemelerle çalışmalarına azimle devam ediyor. 
CANLI YAYINDA ŞAPKA YAPIYOR
Gerek dünyanın faklı kültürlerinden el sanatları örneklerini gerekse de Sevil Takavut’un şapka yapımına ilişkin canlı yayınını Facebook üzerinden MARATON COVID19 sayfasına üye olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca Sevil Takavut’un etkinliğin kendi Facebook ve Instagram hesaplarından da izleyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir