Alanya’ya Kar Yağacak Tahmini

Alanya’ya Kar Yağacak Tahmini
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde önümüzde ki hafta içerisinde salı günü Alanya için karla karışık yağmur tahmininde bulundu..

Son yılların en sert kışını yaşayan Alanya'ya kar yağması bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta salı günü Alanya için karla karışık yağmur tahmininde bulundu. Bu hafta sonu ise şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın, 22 Ocak Cumartesi gününden itibaren Batı Akdeniz Bölgesi genelinde etkili olmasının beklendiği belirtilerek, şöyle denildi: “Önümüzdeki hafta başından (24 Ocak Pazartesi) itibaren ise bölgemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda bölge genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor. 22 Ocak Cumartesi günü yağışların, Güney Ege ve Akdeniz’de kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 23 Ocak Pazar günü yağışların Akdeniz kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde ise kar yağışlı olması bekleniyor.

24 Ocak Pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde beklenen yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.”

İŞTE ALANYA'NIN HAVA DURUMU TAHMİNİ 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir