Listeden maaşını bul, ne kadar promosyon alacaksın banka banka öğren!

Listeden maaşını bul, ne kadar promosyon alacaksın banka banka öğren!
Emeklilere yönelik promosyon başvuru süreci başladı ve kamu bankaları, başvuruları kolaylaştırmak için çeşitli kanallar üzerinden hizmet sunuyor. Ziraat Bankası'nın promosyon hesabıyla ilgili güncel bilgiler de merak konusu haline geldi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarının emeklilere yönelik promosyon tutarlarını artırma kararı sonrasında, başvuruların başlamasıyla birlikte detaylar da netlik kazandı. Emeklilerin, dul ve yetimlerin faydalandığı banka promosyonunda, maaşa göre ödeme alacakları tutarlar merak konusu haline geldi. Kasım 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında imzalanan protokol doğrultusunda belirlenen taban promosyon tutarları da güncellendi. İşte yeni maaş dilimleri ve promosyon tutarları;


EMEKLİLERE ÖZEL PROMOSYON TUTARLARI AÇIKLANDI İŞTE DETAYLAR!

kamu bankalarının emeklilere yönelik promosyon tutarlarını artırma kararı sonrasında, başvuruların başlamasıyla birlikte detaylar da netlik kazandı. Emeklilerin, dul ve yetimlerin faydalandığı banka promosyonunda, maaşa göre ödeme alacakları tutarlar mera
Kamu bankalarının emekli promosyonlarıyla ilgili detaylar netleşirken, başvuru rekorları da kırılmaya başladı. Ziraat Bankası'na sadece dün 446 bin kişi başvururken, Vakıfbank ve Halkbank'a yapılan başvuruların toplam sayısı 100 bini aştı. Ziraat Katılım'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 3 yıllık taahhütte bulunanların maaşlarına göre promosyon tutarları da belli oldu:

Maaşı 10.000 Türk Lirası'na kadar (10.000 TL hariç) olanlara 5.000 Türk Lirası,

10.000 Türk Lirası ile 15.000 Türk Lirası arasında olanlara 8.000 Türk Lirası,

15.000 Türk Lirası ile 20.000 Türk Lirası arasında olanlara 10.000 Türk Lirası,

20.000 Türk Lirası ve daha fazla olanlara ise 12.000 Türk Lirası promosyon ödenecek.

Bu gelişmelerle birlikte, emeklilerin ve hatta vatandaşların bankalara olan ilgisi oldukça yüksek görünüyor. Kamu bankalarının sunmuş olduğu avantajlı promosyonlar, maaş gruplarına göre belirlenen tutarlarla dikkat çekiyor.

Emeklilere yönelik güncellenen promosyon başvuru süreci, birçok farklı kanal üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu kanallar arasında, maaş alınan bankanın şubelerine gidilmesi, bankaların mobil uygulamaları, internet şubeleri, ATM'leri ve Müşteri İletişim Merkezleri bulunuyor. Ayrıca, bankaların SMS ile başvuru alma uygulamaları da artık aktif hale geldi. Ziraat Bankası örneğinde olduğu gibi, "4757'ye 'PRO' yazıp bir boşluk bırakıp 'TC Kimlik Numarası'nı yazarak SMS gönderen müşterilerimiz, Müşteri İletişim Merkezimiz tarafından aranarak onayları alınmaktadır" şeklindeki yönergelerle SMS ile başvuru da yapılabiliyor.

Ödemelerin ise 28 Mart'ta başlaması planlanıyor. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar, promosyon tutarlarını güncelleyecekler. 3 yıllık taahhüt süresini tamamlamamış olanların durumu da dikkate alınacak. Bu kişilerin, aynı bankadaki promosyonları güncellenirken, önceki anlaşmadan kalan sürenin tutarı ya emekli tarafından bankaya geri verilecek ya da banka tarafından yeni ödenecek promosyondan düşülecek. Kalan sürenin tutarını bulmak için alınmış olan promosyon tutarı 36'ya bölünerek, çıkan rakam taahhüdün bitimine kalan ay sayısıyla çarpılacak. Banka, bu tutarı iade alarak yeni tutarı ödeyebileceği gibi, iade almayıp yeni yapacağı promosyon ödemesinden bu tutarı indirebilecek.

Maaş taşıma işlemi de isteyen emekliler tarafından gerçekleştirilebilecek. Farklı bir bankaya geçilecekse, öncelikle taahhüdün sürdüğü bankaya kalan sürenin tutarını iade etmek gerekiyor. Ardından banka değişikliği yapılmalı. Bu işlem, e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Son olarak, yeni bankaya mobil uygulamadan ya da şubeden promosyon başvurusu yapılarak işlem tamamlanıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), banka promosyonlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. SGK'nın açıklamasına göre, ülkemizde 12,7 milyon emekliye aylık ödemeleri Bankalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemeleri Kamu Bankaları tarafından yapılmakta olup, ödeme miktarları 8 bin ila 12 bin Türk Lirası arasında belirlenmiştir.

SGK'nın açıklamasında öne çıkan bir diğer nokta ise, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin Türk Lirası promosyon ödemesi yapılacağıdır. Bu promosyon ödemeleri de Kamu Bankaları tarafından gerçekleştirilecek.

Ancak, banka promosyonlarının ödenmesi için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir.

SGK'nın bu açıklamasıyla birlikte, emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvurularını yaparak promosyon ödemelerinden faydalanmaları sağlanacak. Ayrıca, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçları da ilerleyen süreçte paylaşılacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir