Emekliye 12 bin değil 25 bin TL piyangosu çıktı! Bugün başlıyor

Emekliye 12 bin değil 25 bin TL piyangosu çıktı! Bugün başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması nedeniyle kamu bankaları emeklilere yönelik hazırlanan promosyon tutarlarını yeniden güncelledi.

Açıklamaya göre emekliler artık 8.000 ila 12.000 TL arasında değişen desteklerden yararlanabilecek. Bu güncellemeyle birlikte bankaların artırılmış promosyon başvurularını kabul etmeye başladığı açıklandı.

Emekli vatandaşlar, banka promosyonlarından yararlanmak için yeniden başvuru yapılmayacağını merek ediyorlar. Bu konuya ilişkin belirsizlik var. Halihazırda kamu bankalarında promosyon alan emekli vatandaşlar güncellenen 8.000 TL'den 12.000 TL'ye kadar olan promosyon tutarından otomatik olarak yararlanabilecek. Ancak fiziki olarak şubeye giderek güncelleme yapmaları gerekebilir..

Bugün itibariyle kamu bankaları başvuru kabul etmeye başlayacak ve emeklilerin başvurularını doğrudan bankalara iletmeleri gerekecek.

"Rekabete özel bankalar da giriyor"

Emekliye 12 bin değil 25 bin TL piyangosu çıktı

Bu arada özel bankalar da emekli maaşlarını kendi bankalarına aktarmak için yarışacak. Merkez bankasının aldığı bazı önlemler nedeniyle bankaların kârlılıkları etkilenecek. Bu durumda özel bankaların topladığı fon miktarının da artması bekleniyor.

Artan promosyon ne zaman ödenecek?

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre promosyon ödemelerindeki artış 28 Mart'ta başlayacak.

Bankalar maliyetleri düşürmek için TL mevduatta rekabet ediyor. Özel bankalar için 15.000 TL olan reklam ücretlerinin 20.000-25.000 TL'ye çıkması bekleniyor.

Yeni maaş artışlarıyla birlikte promosyon denekleri de artacak. Bu nedenle emeklilerin terfilerini yenilemeleri için en uygun dönem Temmuz ayıdır.

Kamu sektörü mü, özel sektör mü, hangisi daha mantıklı?

Vatandaşların farklı bankacılık tercihleri ​​olabilir. Ancak kamu bankalarının finansmanındaki artış özel bankaların rekabetini artırabilecektir. Emeklilerin karşılaştırma yapıp hangi bankanın daha avantajlı olduğuna karar vermesi gerekecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir