10 bin TL emekli maaşı alanlar masada! Yeni formül belli oldu maaşınız 17 bin TL'ye yükseliyor

10 bin TL emekli maaşı alanlar masada! Yeni formül belli oldu maaşınız 17 bin TL'ye yükseliyor
Ocak 2024 tarihinde emekliye yapılan maaş zammının ardından en düşük emekli maaşı da belirlenmişti. Rakam emeklileri memnun etmezken en düşük emekli maaşı için en az asgari ücret talebinde yeni bir formül ortaya çıktı.

Ocak ayında SSK, BAĞ-KUR emeklileri yüzde 49,25 oranında zam almıştı. En düşük emekli maaşı ise 10 bin liraya sabitlenirken bu zamlar emekliyi bir hayli mutsuz etmişti. Emekli maaşının yükselmesi ve en az asgari ücret seviyesine getirilmesini isteyen emekliler taleplerini sürdürürken seçim öncesi seyyanen ve ek zam beklentisi de güçlendi.

Emekliler en düşük maaşın en az asgari ücret seviyesine yükseltilmesini beklerken 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücretin de yılda tek zamla sınırlı kalacağı açıklanmıştı. En düşük emekli maaşı alan emeklilerin belirli şartları karşılaması halinde sosyal yardımlarla hanedeki toplam gelirinin asgari ücrete yükseltileceği iddiası da gündemdeki yerini aldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA ASGARİ ÜCRET FORMÜLÜ

En düşük emekli maaşı için en az 'asgari ücret' formülüne ilişkin çalışma yapılırken sosyal yardımlarla bu gelirin asgari ücret olan 17 bin 2 liraya yükseltilmesine ilişkin ortaya atılan iddia seçim öncesi kulisleri de hareketlendirdi.

10-bin-tl-emekli-maasi-alanlar-masada-yeni-formul-belli-oldu-maasiniz-17-bin-tlye-yukseliyo.jpg

Elde edilen bir kulis bilgisine göre sosyal yardımdan faydalanmak isteyen emekliler için masadaki formüller üzerinde çalışıldığı belirtilirken emekli aylıklarında iyileştirme çalışmaları kapsamında izlenecek yolla ilgili de görüş alışverişi yapıldığı bildirildi. Ekonomi yönetimine sunulmaya başlandığı ileri sürülen çalışmalarla ilgili olarak AK Parti yönetiminin çeşitli senaryolar üzerinde durduğu da iddialar arasındaki yerini aldı.

para11.webp

Emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması yönünde çalışma yapıldığı belirtilirken bakanlığa ayrılan ödenekten emeklilerin de baz alınacağı şekilde sosyal yardım sağlanacağı ileri sürüldü. Hane geliri asgari ücretin altında kalan emeklilere nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılacağı belirtilirken emeklinin bundan nasıl faydalanacağına ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir