Alanya Üniversitesi'nden çığır açacak proje! TÜBİTAK'tan destek alındı

Alanya Üniversitesi'nden çığır açacak proje! TÜBİTAK'tan destek alındı
Alanya Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Halid Bilal Tanrıkulu'nun yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Alanya Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Halid Bilal Tanrıkulu'nun liderliğinde yürütülen proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Tanrıkulu, doktora tezi kapsamındaki laboratuvar çalışmalarını Elektroensefalografi (EEG) yöntemiyle etkileşimli filmlerin izleyici davranışları ve beyin aktivitesi üzerindeki etkilerini araştırmak için kullanacak.

ALANYA ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÇIĞIR AÇAN PROJE

Projenin Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi'nin yönlendirmesiyle hayata geçtiğini belirten Tanrıkulu, projenin disiplinler arası bir yaklaşımla film çalışmaları alanında yeni araştırmaların yolunu açmayı hedeflediğini ifade etti. Projede elde edilecek verilerin, etkileşimli filmlerin gelecekteki gelişimine ve benzer çalışmalara ilham kaynağı olması bekleniyor.

REKTÖR GÜNER'DEN TEBRİK

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, öğrenci ve akademisyenlerin projelerine verdikleri destek konusunda açıklamalarda bulunarak, projenin sinema sektörüne farklı bir bakış açısı getireceğini belirtti. Tanrıkulu'nun başarısını tebrik eden Prof. Dr. Güner, üniversite olarak her zaman öğrencilerin ve akademisyenlerin yanında olduklarını vurguladı.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir