Alanya Bahçeşehir'de Neler Oluyor?

Alanya Bahçeşehir'de Neler Oluyor?
İddiaya göre Alanya Bahçeşehir Okullarında yönetimin değişmesi ile birlikte eski personelin özlük hakları çeşitli oyunlar ile ellerinden alınmaya çalışılıyor. İşte bu çarpıcı iddiaların yer aldığı bir çok detay sizler için haberimizde..

İddiaya göre Alanya Bahçeşehir Koleji ve okulları Alanya Kampüsünde eski personelleri yeni yönetim kıdem tazminatlarını vermemek için teker teker işten çıkarıyor. Şu ana kadar yeni yönetimi kabul ederek geçiş yapan eski personellerden Yemekhane personeli ve Servis departmanı işten çıkarıldı. İddialara göre işten çıkarılmalar devam edecek. Yeni Okul yönetimi haklarını isteyen bazı eski personelleride tekrar işe almadı. Şimdi o personeller geçmişe yönelik haklarını almak üzere yasal yollara başvuruyorlar.

Okulun devir aşamasından sonra Bahçeşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’in Telekonferansla katıldığı toplantıda tüm eski okul personellerine “müdüründen çaycısına kadar bütün haklarınızla bize geçtiniz” açıklaması yaptığı ama bu açıklamaya rağmen eski personellere sözleşme imzalatmaya çalışarak eski haklarından vazgeçirmeye çalıştıkları iddia edildi.

Yine bir başka iddiaya göre ise yeni yönetim öğretmenlerin maaş ödemelerini Bahçeşehir A.Ş. Olarak yapmayarak başka bir şirket adı altında yapıyor. Öğretmenlerin ise geçmişe yönelik maaşlarını alamadıkları öğrenildi.

Bahçeşehir okullarında ise öğretmenler tedirgin. Sözleşme imzalayan ve eski haklarından vazgeçen öğretmenler korku içerisinde. Her gün “acaba bizde işten çıkartılır mıyız” korkusu yaşayan öğretmenler ise işe her gün tedirgin olarak gidiyor.

PERSONELLER OKUL YÖNETİMİNİ ŞİKAYET EDİYOR
İddialara göre okulun skandala imza atan yeni yönetimi hakkını alamayan personeller tarafından yetkili mercilere şikayet ediliyor. Okulun SGK, CİMER ve Vergi Dairesi tarafından da mercek altına alındığı öğrenildi.

Skandallara imza atan Alanya Bahçeşehir Koleji Okulları yeni yönetiminin bu iddialara nasıl bir yanıt vereceği ise kamuoyunda merak konusu oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir