Antalya dahil 21 ilde SİBERGÖZ-26 operasyonu!

Antalya dahil 21 ilde SİBERGÖZ-26 operasyonu!
Aralarında Antalya'nın da olduğu 21 ilde internet üzerinden Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği suçlarını işleyen kişilere yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından operasyon düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yurt genelinde tüm hızı ile devam eden operasyonlara bir yenisini daha eklediklerini duyurdu. Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında aralarında Antalya'nın da yer aldığı 21 ilde Sibergöz-26 operasonu düzenlendiğini duyurdu.

21 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği suçlarını işlediği belirlenen kişiler yakalandı. Siber Vatan operasyonu olarak isimlendirilen operasyonda internet suçlarına yönelik suçlulara taviz verilmeyeceği belirtildi.

SİBERGÖZ-26 OPERASYONU İLE 75 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI!

Bakan Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında "21 ilde Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği suçlarına yönelik eş zamanlı olarak Jandarma tarafından düzenlenen “SİBERGÖZ-26” operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı!

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz suç ve suçlularla mücadele etmek için 7 gün 24 saat görevlerinin başında!

Başsavcılıklarımız ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul, Kayseri, Tekirdağ, Giresun, Bursa, Gaziantep, Adıyaman, Samsun, Muğla, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Hatay, Denizli, Antalya, Bolu, Kahramanmaraş ve Batman İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonlarda;

operasoyn-1.jpg

operasoyn-2.jpg

Operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, 41 adet telefon, 6 adet bilgisayar, SIM kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartına el konuldu. Operasyonları düzenleyen Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin." diyerek operasyonu duyurdu.

Yurt genelinde operasyonların devam edeceği ifade edilirken Ali Yerlikaya kara vatanda olduğu gibi Siber Vatan'da da vatandaşların güvenliklerini sağlamak için çalışacaklarını ifade etti. Operasyon kapsamında yakalanan şüpheliler hakkında ise tahkikat başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.