SGK'ya Emeklilik Başvuruları İçin Son Gün: 31 Mayıs!

SGK'ya Emeklilik Başvuruları İçin Son Gün: 31 Mayıs!
SGK'ya başvuruda bulunarak emekli bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyenler için son günler! 31 Mayıs, maaş hesaplaması için önemli bir tarih olarak belirlendi. Yeni emekli olacaklar ve EYT'lilerin dikkatine: Mayıs ayı içinde SGK'ya başvuru yapmayı unutmayın! Detaylar için linke tıklayın.
Ramazan ve Kurban bayramlarında SGK’dan emekli maaşı alanlara ödenen emekli bayram ikramiyesi bu yıl 3 bin liradan toplamda 6 bin liraya yükseltilmişti. Ancak, bu ikramiyeden faydalanmak için zaman daralıyor. İşte detaylar...

Emekli bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyenler için son günler! SGK’ya başvuruda bulunmak için son tarih 31 Mayıs olarak belirlendi. Özellikle yeni emekli olacaklar ve EYT’liler için bu tarih oldukça önemli çünkü maaş hesaplaması bu tarihten itibaren başlıyor.

Mayıs ayı içerisinde SGK’ya başvuru yaparak emeklilik dilekçesini verenler, maaş hesaplamasının bir sonraki ayın başından itibaren yapıldığını bilmeliler. Yani 1-31 Mayıs arasında emeklilik başvurusu yapanlar, maaş hesabının 1 Haziran itibarıyla başlayacağını bilmeliler.

Bu yıl Kurban bayramı 15-19 Haziran arasında kutlanacak. Dolayısıyla, emekliler için ikramiye ödemesi de 10-14 Haziran haftasında gerçekleştirilecek. Ancak, ikramiye alabilmek için 1 Haziran ve öncesinde maaş hak etmiş olmak gerekiyor.

Bu önemli tarihleri kaçırmamak için emeklilerin ve adayların SGK’ya başvurularını yapmaları önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.