Çarşamba Perşembe Cuma! Çok ŞİDDETLİ geliyor ACİL önleminizi alın

Çarşamba Perşembe Cuma! Çok ŞİDDETLİ geliyor ACİL önleminizi alın
Son dakika uyarıları peş peşe yapılırken Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü için KIRMIZI ALARM durumuna geçildi. Çok şiddetli geliyor acil önleminizi alın...

Çarşamba Perşembe Cuma! Çok ŞİDDETLİ geliyor ACİL önleminizi alın - Peş peşe yeni doğal afetlerle sınanmaya devam eden Türkiye'de yeni bir son dakika açıklaması daha yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü peş peşe yayımladığı raporlarla beklenen afeti haber vererek herkesin tedbir almasını istedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Doğusunda Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Batman'ın kuzeyi, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Siirt ve Şırnak'ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı 20.03.2024 00.00-20.03.2024 23.59

carsamba.jpg

Hatay'da Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer Hatay'da beklenen aralıklı ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların bugün (19.03.2024 Salı) güney kesimleri, yarın (20.03.2024 Çarşamba) tüm kıyı kesimini etkisi altına alarak Perşembe günü sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı 18.03.2024 13.15-21.03.2024 09.00

persembe.jpg

Meteorolojik Uyarı

Beklenen Meteorolojik Hadise Güneydoğu Kesimlerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Başlama-Bitiş Zamanı 18.03.2024 11:00 - 19.03.2024 23:00

Genel Durum Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güneydoğu bölgelerinde bu gece saatlerinden sonra beklenen yağışların, yarın (Pazartesi) Şanlıurfa’nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Mardin illeri ile Siirt ve Şırnak’ın batısında kuvvetli sağanak, Hakkari ve Bitlis ve Van çevreleri ile Muş’un güneyi,Siirt ve Şırnak’ın doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Salı (19.03.2024) günü sabah saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde ise doğusunda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar, çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler Su Baskını - Sel - Heyelan - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalar

cuma.jpg

Belirtilen tarih ve saatlerde hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların çok dikkatli olmaları istenirken AFAD ekipleri de olumsuz bir olay yaşanmaması adına 24 saat vardiya sistemine geçirildi. Vatandaşlardan da tedbirli olmaları istenirken özellikle de dere yatağına yakın yerlerde bodrum katların boşaltılması uyarısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.