Altın Fiyatlarında Son Dakika Hareketliliği: Gram Altın 3.500 TL'ye Ulaşabilir

Altın Fiyatlarında Son Dakika Hareketliliği: Gram Altın 3.500 TL'ye Ulaşabilir
Bank of America'nın son analizine göre altın ve gümüş piyasaları hareketleniyor. Banka, önümüzdeki yıllarda altın ve gümüş fiyatlarında önemli artışlar öngörüyor. BofA analizine göre, ons altın fiyatları 2025 yılına kadar 3 bin doları aşacak. Ayrıca, merkez bankalarından gelen güçlü talep ve ABD Merkez Bankası'nın etkisi de önemli.

Altın ve gümüş piyasaları, Bank of America (BofA) tarafından yapılan son analizle hareketleniyor. Banka, önümüzdeki yıllarda altın ve gümüş fiyatlarında önemli artışlar öngördüğü belirtilerek  altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin BofA analizine göre, ons altın fiyatları 2025 yılına kadar 3 bin doları aşacağı ifade edildi. Bununla beraber  merkez bankalarından gelen güçlü talep ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine başlamasıyla desteklendiği ifade edildi. Bu durumun yatırımcıları piyasaya geri çekeceği tahmin ediliyor.

Gram Altın 3.500 TL Beklentisi

Banka analizinde, özellikle Çin Merkez Bankası’nın altın piyasasını desteklemek amacıyla 2023 yılında 200 tondan fazla altın topladığına dikkat çekilirken Çin’deki bireysel talebin de güçlü seyrettiği ifade edilerek  BofA daha önce Fed’in 2024 yılının ilk çeyreğinde faiz indirimlerine gitmesi halinde ons altın için 2 bin 400 dolar tahmininde bulunduğu hatırlatıldı.

Ancak, son değerlendirmesinde banka bu tahminini yukarı yönlü revize ederek ons altın için 3 bin dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaşıldı ve bu tahminler, altın için yüzde 28, gümüş için ise yüzde 8’lik bir yükseliş öngörüsünü içerdiği ifade edildi. Ayrıca diğer uzmanlar tarafından yapılan açıklamada da gram altının 3 bin 500 TL olabileceği bildirildi.

Bakır ve Alüminyum Fiyatları

Bank of America ayrıca bakır ve alüminyum fiyatlarına ilişkin tahminlerini de paylaştı. Buna göre, bakır fiyatları ton başına 2025 yılında ortalama 10 bin 750 dolara, 2026 yılında ise 12 bin dolara yükselecek. Alüminyum için ise fiyat tahmini 2 bin 250 dolar olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.