ABD'deki Beklenenden Yüksek Enflasyon, Dolar ve Euro'da Hareketlilik Yarattı

ABD'deki Beklenenden Yüksek Enflasyon, Dolar ve Euro'da Hareketlilik Yarattı
ABD'deki enflasyon verileri, beklentilerin üzerinde artış gösterdi ve Fed'in faiz indirimi kararında acele etmeyeceğini ortaya koydu. Bu durum varlık fiyatlarını etkiledi. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi mart ayında piyasa beklentilerinin üzerinde artarak yüzde 0,4'lük aylık ve yüzde 3,5'lik yıllık artış gösterdi. Bu veriler, Fed'in enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yükseltmeye dönük adımlar atabileceğini gösteriyor.

ABD’de açıklanan enflasyon verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum, Fed’in faiz indirimi için acele etmeyeceğini göstererek varlık fiyatlarını etkiledi.

ABD enflasyon verileri beklentilerin üzerinde

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda ise yüzde 3,5 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Bu veriler, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesi gerektiği yönündeki görüşleri güçlendirdi.

Fed faiz indirimi için acele etmeyecek

Analistler, Fed’in mayıs ayındaki toplantısında faizleri sabit bırakacağına ve ilk faiz indiriminin haziran ayında gerçekleşebileceğine inanıyor.

Dolar/TL ve Euro/TL kuru ne kadar?

Dolar/TL kuru, dün yükseliş eğilimi gösterdikten sonra güne yatay bir seyirle başladı. Saat 10:45 itibarıyla Foreks piyasalarında 32,29 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise aynı dakikalarda 34,68’den satılıyor.

Dolar endeksi de önceki kapanışının hemen üzerinde 105,2 seviyesinde bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı

Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararının ve ABD’de Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) piyasaların odağında olacağını belirten analistler, ECB’nin faizleri sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknik açından dolar endeksi

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 107 seviyelerinin direnç, 105 ve 104’ün ise destek olarak öne çıktığını kaydetti.

11 Nisan Perşembe Dolar, Euro, Sterlin

Dolar

  • Alış: 32,25 TL
  • Satış: 32,26 TL

Euro

  • Alış: 34,98 TL
  • Satış: 35,03 TL

Sterlin

  • Alış: 41,09 TL
  • Satış: 41,29 TL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.