iPhone 16 Serisinin Tasarımı Sızdı: Kamera Tasarımında Büyük Değişiklik

iPhone 16 Serisinin Tasarımı Sızdı: Kamera Tasarımında Büyük Değişiklik
Apple'ın bu yıl sonunda tanıtması beklenen iPhone 16 serisinin tasarımı sızdırıldı. Görünüşe göre, Apple kullanıcıları eski iPhone modellerini özleyecek.

Her sonbahar yeni iPhone modellerini piyasaya sürme geleneğini sürdüren Apple, köşeli tasarıma iPhone 12 ile geri dönmüştü. Şimdi ise kamera tasarımında radikal bir değişikliğe imza atıyor.

iPhone 16 Serisi Android Cihazlara Benzeyecek Mi?

Piyasanın lideri Apple, iPhone 16 serisi ile yine gündemde. Şirket, özellikle son yıllarda birçok Android cihaz üreticisinin kamera tasarımı konusunda kendisini taklit etmesine neden olmuştu. Ancak sızıntılar, bu kez Apple'ın Android cihazlarının kamera tasarımlarından ilham aldığını gösteriyor. Sızan bilgilere göre iPhone 16 Pro modelleri, Samsung'un Galaxy M54 modeline oldukça benziyor.

Sızıntılar, iPhone 16 serisinin beş farklı modelini ve üç farklı kamera tasarımını içeriyor. iPhone 16, Apple'ın 11 serisinden bu yana kullandığı tasarımı sürdürürken, 16 SE modeli iPhone XR benzeri tek kamera ile geliyor. Ancak bu kameralar, iOS'un aç/kapat butonuna benzer bir tasarıma sahip.

En dikkat çekici değişiklik ise 16 Pro modellerinde göze çarpıyor. Apple, 11 Pro'dan bu yana üç kamera ile gelen Pro modellerindeki üçgen tasarımı terk ederek, kameraları dikey bir sıralama ile yerleştirmiş. Bu tasarım, Apple tarafından büyük bir değişiklik olarak görülse de, bazı kullanıcılar tarafından eleştirilebilir.

iphone-16-serisinin-tasarimi-sizdi-1.jpg

Kullanıcılar Ne Diyecek?

Apple'ın Samsung benzeri kamera tasarımı, iPhone 16 serisinde önemli bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu yeni tasarımın kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu. Apple'ın yenilikçi tasarım anlayışı genellikle takdir toplasa da, bu kez beklentilerin altında bir tepkiyle karşılaşabilir.

iPhone 16 serisinin kamera tasarımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yenilikçi mi yoksa Android cihazlarına benzer bir adım mı? Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir