Alanya'da Teknopark heyecanı! Protokol imzalandı

Alanya'da Teknopark heyecanı! Protokol imzalandı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Teknopark Projesi için protokol imzaladı.

Tüm dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve Alanya’yı akıllı bir şehir haline getirmek için bugüne kadar çok büyük adımlar atan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya halkına Teknopark müjdesi verdi. Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ile bir araya gelen Başkan Yücel, Alanya Belediyesi ve Alanya Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilecek, Alanya Teknopark protokolü imzaladı. Antalya’nın üçüncü teknoparkı olacak proje, Alanya’nın teknolojik ve ekonomik dönüşümüne öncülük edecek.

Her iki kurumun ortaklaşa çabaları ile kısa süre içerisinde hayata geçirilecek olan Teknopark’ın, Alanya ve çevresinin teknolojik gelişimine önemli katkı sağlaması planlanıyor. Alanya Teknopark ile bölgedeki teknoloji ve girişimcilik potansiyeli desteklenerek, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkılar sağlamak hedefleniyor. Ayrıca, Teknopark’ın Alanya’nın ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlamasının yanı sıra Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini destekleyerek, Alanya’daki gençlere ve girişimcilere büyük fırsatlar sunması öngörülüyor. Alanya’nın turizm ve tarım gibi geleneksel sektörlerinin yanı sıra alternatif girişimlerin de teşvik edilmesini de Teknopark ile sağlanacak. Teknopark, bölgedeki üniversiteler, teknoloji şirketleri ve girişimciler arasında iş birliğini teşvik edecek bir platform olarak hizmet verecek. Alanya Teknopark Projesi ile bölgenin ekonomik ve teknolojik dönüşümüne öncülük edilerek, Alanya’yı bölgenin önemli bir teknoloji merkezi haline getirmek amaçlanıyor.

"ALANYA’MIZA HAYIRLI OLSUN"

İmza töreninde konuşan Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, "Alanya Belediyesi ile hayata geçireceğimiz Teknopark şimdiden Alanya’mıza hayırlı olsun. Teknoparklar üniversite sanayi işbirliğinin gerçekleştirildiği ve girişimcilerin gözdesi olacak önemli merkezlerdir. İnşallah Alanya’mızda da böyle bir teknoloji merkezi yakın zamanda faaliyete geçecek. Bundan dolayı Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BU ŞEHRİN GELİŞİMİNE, DEĞİŞİMİNE TEKNOLOJİ İLE DESTEK VERECEĞİZ"

Başkan Yücel ise, “Bugün Alanya’mızın en önemli günlerinden birisi. Çünkü teknolojinin ticarete dönüşmesini sağlayan Teknopark’ın imza günüydü. Alanya Üniversitemiz ile yaptığımız protokol gereği Teknopark’ı hayata geçireceğiz. Üniversite ile yerel yönetimlerin birlikte hareket ettiği ülkemizdeki üçüncü teknopark olacak. Bu şehrin değişimine, gelişimine teknoloji ile destek vererek, sosyo-ekonomik dengeyi korumak ve geliştirmek için Teknopark’ı hayata geçireceğiz. Kentimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir