Milletvekili'nin Hal esnafını ziyareti

Milletvekili'nin Hal esnafını ziyareti
CHP Antalya Milletvekili Sn. Aydın Özer, CHP Alanya İlçe Başkanı Sn. Coşkun Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Demirtaş Toptancı Hali'nde esnaf ziyaretinde bulundular.

“ÇİTFÇİNİN BANKA BORÇLARI ERTELENMELİ” Türkiye’de hayvancılığın bittiğini tarımında bu sona doğru sürüklendiğini aktardı. Özer, “Geçen hafta Konya'ya gittik Konya'da kırmızı et üreticileri birliklerini ziyaret ettik. Orada hayvancılık bir facia durumunda. Birlik başkanı, “5 bin kesime hazır hayvanımız var büyükbaş. Şu anda haftada 200 hayvan kesiyoruz. Hayvanlara fazladan bakıyoruz. Bir hayvanın 400 lira yem maliyeti var. Yılda 4 bin lira o yapıyor’ diyor. Geçen yıl hayvan başına 250 lira destek vermişler. Bu yıl ne adını soran var ne söyleyen. Türkiye'de tarımı, hayvancılığı bitiriyorlar” diye konuştu.

“ŞEHİTLER GELİYOR“ Suriye'den dün şehidimiz geldi bir teğmen kardeşimiz Serik'ten şehit oldu. Bizim çocuklarımız orada şehit oluyor. Suriyeli çocuklar, gençler burada İstanbul sokaklarında fink atıyor. Bu adalet mi? Gitsinler kendi memleketlerini beklesinler o zaman. Ben olsam 18-45 yaş arası Suriyelileri eğitime tabi tutarım. Hepsini Suriye'ye geri gönderirim. Beklesinler kendi ülkelerini. Benim sorunum değil. Esat ile kavgalı öbürkü ile kavgalı, hepsi ile kavgalı geldiğimiz nokta bu. İçler acısı bir durumumuz var. Aklımızı başımıza almamız lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Sayın Cumhurbaşkanı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetecekler. Lütfen artık kavgalı değil barışçıl bir dış politika olsun. Kendi işimize, kendi ekonomimize dönelim. Seçim kafalarından vazgeçelim. Ben milletvekili oldum üç tane seçimin içinden geçiyorum. Ertelenen İstanbul seçimi, genel seçim, yerel seçim artık seçimle gitmiyor. Bu ülkenin seçim ekonomisini bırakıp, üretim ekonomisine şiddetle dönmesi lazım. Bunları konuşmaya geldik buraya. Biz muhalefet olarak esnaflarımıza da bilgilendirme yapıyoruz. Biz bu ülke iyi olsun, vatandaş kazansın, üretici kazansın istiyoruz. Çünkü insanların önce karnı doymalı. Karnı doymayan bir millet başka bir ihtiyacına da geçemez. Hükümetimizi, tarım bakanımızı, ticaret bakanımızı uyarıyoruz, dışişleri bakanımızı uyarıyoruz. Gitsinler dışişleri bakanı ve ticaret bakanı ile beraber Suudi Arabistan'da Irak'ta antlaşmalar imzalasınlar. Yaz seracılığı hala devam ediyor. Aşağı yukarı önünde bir ay daha var. Hiç olmazsa son dönemde biraz malları para etsin. 3-5 kuruş para kazansınlar, bizim derdimiz bu. Yoksa ben de burada siyaset yapmaya, partiler arası bir yarışmaya sokmaya gelmedim” dedi.  Çiftçinin yüzünün güldüğü bir Türkiye dileğiyle diye sözlerine son veren AYDIN ÖZER.Alanya Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen de kendisini ziyaret eden Vekil Özer’e Alanya avokadosu hediye etti.