Alanya Belediye Meclisi komisyonunda isimler belli oldu

Alanya Belediye Meclisi komisyonunda isimler belli oldu
Alanya Belediye Meclisi, yeni döneme başlarken ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi ve görev dağılımları açıklandı.

Alanya Belediye Meclisi, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis, Nisan ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in başkanlığında saat 10.30'da gerçekleştirdi. Toplantı, saygı duruşuyla başladı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ancak CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Açıalın'ın yurt dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadığı belirtildi.

KAÇAK YAPILARA KESİNLİKLE GEÇİT YOK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, seçim sürecinin ardından artık halkın hizmet beklediğini vurguladı. Özçelik, belediye işlerinin makul sürede tamamlanması için altyapılarının olduğunu belirtirken, kaçak yapıların önlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Şehrin planlı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini dile getiren Özçelik, kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ve disiplin içinde hareket edileceğini ifade etti.

KARDEŞLİK KAZANDI

Seçimde kardeşliğin kazandığını kaydeden Başkan Özçelik, şöyle konuştu;

"Ufak tefek nahoşluklar olsa seviyeli bir seçim süreci yaşadık. Hepimiz burada birbirimizin yüzüne gülebiliyoruz. Şehrimizde vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza ve Ata'mıza sahip çıkacak gençler ve çocuklar yetiştireceğiz. Şehrimizden bunu başlatarak, bütün Türkiye sathına yayacağız. Sizlerin de vatan, Alanya sevdası konusunda farkınız olmadığına inanıyorum. Bunu hep beraber başaracağız."

Başkan Özçelik daha sonra Parti Grup Sözcülerine söz hakkı verdi. CHP Grup Sözcüsü Haydar Uyar, bu dönem Meclis'in daha genç bir kadroyla oluştuğunu söyledi ve bu durumun umut verici olduğunu belirtti. MHP Grup Sözcüsü Hüseyin Güney ise, yeni dönemin hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, Özçelik’i tebrik etti. AK Parti Grup Sözcüsü Alaaddin Işık da milletin teveccühüyle seçilen Özçelik’i ve Meclis Üyelerini tebrik ettiğini söyledi. İyi Parti Grup Sözcüsü Serdar Sönmez de zorlu bir seçim maratonu geçirildiğini ve Alanya'nın faydasına olan her konuda destek vereceklerini kaydetti. Meclis'e dilekçe sunan MHP'li Üyeler Alaaddin Işık, Alper Birer, Kenan Ersoy ve Muammer Özbudak, Ak Parti Meclis Üyesi olarak devam edeceklerini bildirdiler.

Meclis oturumunda daha sonra Meclis Başkan Vekilleri seçildi. 1. Başkan Vekili Abdurrahman Açıkalın, 2. Başkan Vekili Murat Levent Koçak oldu. Divan Katipliği Asil Üyeliğine İrem Yunusoğlu ile Asrın Ateşoğlu seçildi. Yedek üyeler de Ufuk Aras Solmaz ile Engin Alataş oldu. Encümen Üyeleri de Haydar Uyar, Ahmet Top ve Sadık Dizdaroğlu olarak belirlendi.

KOMİSYONLAR SEÇİLDİ

  • Belediye Denetim Komisyonu Faruk Konukçu, Engin Alataş, Utkan Hasan Eminoğlu ve Ali Kamburoğlu ile Alper Birer'den oluştu.
  • Plan ve Bütçe Komisyonunu; Nazmi Zavlak, Engin Alataş ve Ayhan Baysal, Alper Birer, Abdullah Sönmez'den oluştu.
  • İmar ve Bayındırlık Komisyonu; Mahmut Köse, Hasan Can Kamburoğlu, Hasan Servet Ünlü, Ayşe Yakar Anılgan ve Serdar Sönmez seçildi.
  • Sosyal Yardım Değerlendirme Komisyonu; Halime Ceylan, Ali Taşlı, Ufuk Aras Solmaz, Velittin Yenialp ve Muammer Özbudak seçildi.
  • ALKENT Kentsel Dönüşüm AŞ yönetim kurulu üyeleri 7 üyeden 3 üyeye düşürüldü. Üyeler Mahmut Köse, Hasan Can Kamburoğlu ile Hasan Servet Ünlü olurken, Ünlü, Belediye Temsilcisi olarak seçildi.
  • Kent Estetik Komisyonu; Abdurrahman Açıalın, Ufuk Aras Solmaz, Nazmi Zavlak, Ayşe Yakar Anılgan ve Alaaddin Işık seçildi.
  • Kentsel Dönüşüm Komisyonu; Mahmut Köse, Hasan Can Kamburoğlu, Hasan Servet Ünlü, Ayşe Yakar Anılgan ve Abdullah Sönmez seçildi.
  • Alanya Vergi Dairesi Borçlu Mükellefleri Gayrimenkul Satış Komisyonu asil üyeliğine İrem Yunusoğlu yedek üyeliğine Ayhan Baysal seçildi.
  • Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Üyeliğine Ahmet Top, Ayhan Doğru ve Ali Taşlı seçilirken yedek üyeler de Murat Levent Koçak ve Sadık Dizdaroğlu oldu.
  • Akdeniz Belediyeler Birliği üyeliğine Utkan Hasan Eminoğlu, Hasan Can Kamburoğlu, Abdurrahman Açıalın, Nazmi Zavlak asil olarak seçilirken Ufuk Aras Solmaz ve Şahin Ararat yedek üye olarak belirlendi.
  • Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis vb. Ad Verme Komisyonu: Hüseyin Kaya, Ahmet Top, Ali Yardım, Kayhan Balta, Muammer Özbudak seçildi.
  • Numarataj Komisyonu; Hüseyin Kaya, Ahmet Top, Ali Yardım, Kayhan Balta ve Muammer Özbudak seçildi.
  • Kültür ve Turizm Komisyonu; Abdurrahman Açıalın, Ayhan Doğru, Asrın Ateşoğlu, Alaaddin Işık ve Ali Kamburoğlu seçildi.
  • Tarım ve Hayvancılık Komisyonu; Şahin Ararat, Mustafa Eroğlu, Halil Durusoy, Hüseyin Güney ve Kenan Ersoy seçildi.
  • Esnaf ve Ticaret Komisyonu; Mustafa Eroğlu, Faruk Konukçu, Ayhan Doğru, Abdullah Öztürk ve Velittin Yenialp'ten oluştu.
  • Tarihi Kentler Birliği asil üyeliğine Murat Levent Koçak seçilirken yedek üye ise Hüseyin Kaya oldu.
  • Enerji Kentleri Birliğine asil üye olarak Halil Durusoy, yedek üye olarak ise Hasan Servet Ünlü seçildi.

“BİR ALANYAMIZ VAR” LOGOSU KALDIRILDI

Toplantıda, "Bir Alanyamız Var" logosunun resmi yazışmalardan kaldırılması da gündeme geldi ve oy çokluğuyla kabul edildi. 2023 yılı faaliyet raporu da müzakere edilerek kabul edildi.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir