Karadağ: 'Teslim süresi kafa karıştırdı'

Karadağ: 'Teslim süresi kafa karıştırdı'
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Pazartesi günü gerçekleştirilen Yeniköy Barajı’nın yapım ihalesinin şartnamesinde yer alan iş bitirilme süresinin ve ihalenin duyurulduğu zamanın kafaları karıştırdığını vurguladı. 

2015 yılında yapımına başlanan ve yüklenici firma nedeniyle yaşanan sorunlar sonrası yarım kalan Yeniköy Barajı’nın ihalesi Pazartesi günü gerçekleştirildi. Yapımına başlandığı 2015 yılında 700 gün bitirme süresi ile başlanan Yeniköy Barajı’nın, Pazartesi günü yapılan ikinci ihalesindeki bitirme süresi ise 720 gün olarak belirlendi. 

“KAFAMIZ KARIŞTI”
Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Barajın ilk yapım ihalesinde tamamlanma süresi 700 gün olarak görülüyor. Burada bir sıkıntı yok. Yüklenici firma ile yaşanan sıkıntılar sonrası baraj inşaatı yarım kalıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, barajın büyük bir bölümünün yapıldığını ve yeniden ihale edileceğini ifade ediyor. Buraya kadar da her şey normal görünüyor. Ancak, Pazartesi günü yapılan ihaledeki bitirme süresi 720 gün olarak belirlenmiş. Sıfırdan yapılırken 700 gün süre verilen baraj inşaatı büyük bir kısmı tamamlandıktan sonra yine 720 gün olarak ihaleye çıkıyor. Bu konuda yetkililerin şeffaf bir açıklama yapmasını bekliyorum.” dedi. 

KAMUOYUNA DUYURULMADI 
Karadağ, Cumartesi günü AK Pati İlçe Başkanı Mustafa Toklu tarafından açıklanan ihale sürecine ilişkin de değerlendirme yaparak, “Burada dikkat çeken unsur, AK Parti İlçe Başkanı Sayın Mustafa Toklu Cumartesi günü yaptığı açıklamada Yeniköy Barajı ihalesinin Pazartesi günü yapılacağını söyledi. Böyle büyük çapta bir işin ihalesi 2 gün önce mi açıklanır. Yeniköy Barajı’nın ihale tarihinin çok önceden belli olmuş olması gerek. O zaman neden Alanya kamuoyuna duyurulmadı. Bu tarz konularda şeffaf olunmalı.” ifadelerini kullandı. 

“DOĞALGAZI 21 GÜN ÖNCE AÇIKLADILAR”
Karadağ, konuşmasının devamında, “Doğalgaz projesinin proje ve etüt ihalesini 9 Haziran’da açıkladılar. İhale 1 Temmuz’da yapılacak. Yeniköy Barajı’nın ihalesini 2 gün önce kamuoyuna duyuran Ak Parti İlçe Teşkilatı, neden doğalgaz ihalesini 21 gün önce açıkladı. 21 günde zaten bir ihale için yeterli bir süreç değil ama bu çelişkili olaylara açıklama bekliyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir