Sinsi hastalık Türkiye'de baş gösterdi! 5 ilde sessizce giriş ve çıkışlar yasaklandı KARANTİNA başladı

Sinsi hastalık Türkiye'de baş gösterdi! 5 ilde sessizce giriş ve çıkışlar yasaklandı KARANTİNA başladı
Türkiye'de resmi kurumlar tarafından yapılan açıklama ile hastalığın yeniden ortaya çıktığı ilan edildi. Karantina kararı alındı.

Sinsi hastalık Türkiye'de baş gösterdi! 5 ilde sessizce giriş ve çıkışlar yasaklandı KARANTİNA başladı - Tüm dünya 2020 senesinde patlak veren pandemi ile büyük bir şok yaşamış, koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Yaşanan salgın döneminde alınan zorunlu tedbir kararları dünyada büyük bir enflasyon şoku yaşanmasına neden olurken dünya peş peşe gelen felaketlerle mücadele etmek zorunda kalmıştı. Rusya Ukrayna, Filistin İsrail savaşı, orman yangınları, deprem felaketleri " dünyanın sonu mu geldi" sorularını gündeme getirirken sinsi hastalık bir kere daha Türkiye'yi pençeleri arasına aldı.

SİNSİ HASTALIK TÜRKİYE'DE! ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE KARANTİNA UYGULAMASI BAŞLADI

Büyükbaş hayvanlarda görülen Şap hastalığı nedeniyle Kayseri, Sivas ve Tokat illerinde canlı hayvan pazarları kapatıldı. ANKA'nın haberine göre Yozgat’ta hastalığın hayvanlara bulaşmaması için denetimler artırılırken, bir köyde il dışından getirilen hayvanda görülen hastalık nedeniyle lokal karantina uygulaması başlatıldı.

karantina-uygulamasi.jpg

Siirt'te tespit edilen şap hastalığının ardından Siirt Valiliği karantina kararı aldı. Valilikten yapılan açıklamada, Doğan Mahallesi’nde bir hayvanda yapılan analizlerde şap hastalığının tespit edilmesinin ardından kentteki canlı hayvan pazarının 20 Mart tarihine kadar kapatıldığı belirtildi.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada “İlimiz Doğan Mahallesi’nde bir hayvanda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine Siirt Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirler gereği kesim amaçlı olarak hareket edecekler dışında, 20 Mart 2024 tarihine kadar hayvan hareketleri yasaklanmış, hayvan pazarı karantina süresi bitimine kadar kapatılmıştır. Gerekli tüm tedbirler alınmış, aşılama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Konu il müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Şap hastalığının son derece bulaşıcı bir hastalık olması nedeniyle ekipler alarm durumuna geçirilirken Fethiye'de de aşılama çalışmalarına hız verilmişti. Aşılama çalışmaları kapsamında ekipler hastalığın yayılmasını önlemeye çalışıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir